89 Koruma Geri Çekildi

89 Koruma Geri Çekildi

Ankara Koruma Şube Müdürlüğü tarafından hâkim ve savcıları koruması için görevlendirilen 89 polis geri çekildi. Daha önce ÖYM'lerde çalışmış terör suçlarını soruşturan savcı ve hâkimlere, tehdit aldıkları gerekçesiyle koruma verilmişti.

Ankara Koruma Şube Müdürlüğü tarafından hâkim ve savcıları koruması için görevlendirilen 89 polis geri çekildi. Hâkim ve savcıları koruma kararının kaldırılmasıyla Ankara Adliyesi'nde 39 koruma polisi merkeze çekilirken; Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'da görev yapan 50 koruma polisi de bugün koruma kararı kaldırılarak merkeze çekildi.

Üç gün önce de yine yüksek yargı mensuplarına verilen 18 koruma polisi merkeze çekilerek, Ankara'nın ilçelerindeki karakollarda görevlendirildi.

Koruma kararı kaldırılan hâkim ve savcılar daha önce özel yetkili mahkemelerde çalıştıkları ve terör soruşturmalarını yürüttükleri için tehdit aldıkları gerekçesiyle koruma görevlendirilmişti. Ellerindeki dosya ve yetkileri alınan hâkim ve savcıların son olarak da koruma kararları kaldırılmış oldu. Koruma Şube Müdürlüğü'nde merkeze çağrılan 89 polis yeni koruma kararı çıkmazsa karakollarda görevlendirilecek.

Al Jazeera