84 Filistinli Şehid Edildi; 2019

84 Filistinli Şehid Edildi; 2019

İşgal güçlerinin açtığı ateşle 2019’un İlk Yarısında 84 Filistinli Şehit Oldu


“Filistinli Şehit Aileleri Ulusal Birliği” tarafından yayınlanan verilere göre, 2019 yılının ilk yarısında 84 Filistinli işgal güçlerince şehit edildi.

Birlik, bugün (30 Haziran Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, şehitlerden 59’unun Gazze Şeridi’nden ve 25’inin Batı Yaka’dan olduğu, 8’inin kadın ve 19’unun çocuk olduğu belirtildi.

Bildiride, şehitlerden yaşça en küçüklerinin 4 Mayıs’ta Gazze’nin Ez-Zeytun Mahallesi’nde annesinin karnında şehit olan Abdullah Ebu Arar ile 5 Mayıs’ta Beyt Lahiya’da annesinin karnında şehit olan Eymen Mahmud El-Medhun olduğu kaydedildi.

Bildiride ayrıca yılbaşından bu yana işgal güçlerinin ailelerine teslim etmeyerek elinde tuttuğu şehit naaşı sayısının 12 olduğu ve işgale karşı Filistin direnişinin başından bu yana şehit olup naaşı işgal güçlerinin elinde olan şehit sayısının da 266’ya yükseldiği ifade edildi.

Filistinli Şehit Aileleri Ulusal Birliği, işgal güçlerinin naaşlarını ailelerine teslim etmediği şehitlerin büyük çoğunluğunu 1948’de işgal edilen topraklardaki Yakup Köprüsü bölgesindeki Rakamlar Mezarlığı’na defnettiğini ve bazılarını da hâlâ morglarda tuttuğunu bildirdi.

fiem