800 Bebeği Lağam Çukuruna Atmış Zalimler

800 Bebeği Lağam Çukuruna Atmış Zalimler

İrlanda'da lağım çukurunda bulunan 800 bebek cesedi ülkeyi karıştırdı. Bebeklerin gayri meşru ilişkilerden olduğu ortaya çıktı.

İrlanda'ya yarım yüzyılı aşkın bir süre önce kapatılan Tuam'daki eski bir manastıra ait lağım çukurunda "gayrı meşru" doğmuş 800 dolayında bebek cesedi bulundu.
 
Manastır 1925 ile 1961 arasında rahibeler tarafından yönetiliyordu. Dönemin aşırı Katolik İrlanda'sında, "kutsal evlilik bağı" dışında hamile kalan bir genç kadın, doğum yapmak için tam bir gizlilik içerisinde manastıra gönderiliyordu. 
 
Daha sonra, genç kadınlar evlilik dışı doğan bebeklerini, rahibelere teslim ediyordu.
 
ÖLENLER LAĞIM ÇUKURUNA MI ATILDI?
 
Tarihi belgeler bebeklerin ağır bir şekilde gözardı edildiğini gösteriyor. Güçlükle doyurulan bebekler sadece en temel sağlık imkanlarından yararlanabiliyordu.
 
SAĞLIKLI OLANLAR SATILIYORDU
 
Bu da onları kızamık, tüberküloz veya zatüree gibi hastalıklarla karşı karşıya getirdikten sonra kendi kaderlerine terk ediliyordu. Sadece sağlıklı olanların evlatlık edinme veya çocuksuz zengin ailelere satılma şansı vardı.
 
İngiliz The Daily Mail gazetesine göre The Home olarak adlandırılan Tuam'daki bu kurumda doğum yapan kadınlar, bir soruşturma başlatılması için çocuklarının kaybedildiğini açıklama niyetindeler.
 
 
The Independent gazetesine göre ise Katolik Kilisesi yaptığı açıklamada 800 çocuğun adının yer aldığı bir anıt dikeceklerini bildirdi.