8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi?

8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi?

8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi? 7 Haziran seçimlerinin ertesi gün olan 8 Haziran'da okullar tatil ancak MEB resmi açıklamayı henüz yapmadı.

8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını merak edilen veliler ve öğrencilerin gözü kulağı MEB'te.

7 Haziran pazar günü yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri'nin ertesi günü olan 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil olacak. Hem okulların seçim merkezi olarak kullanılması hem de sandıklarda öğretmenlerin görevli olması nedeniyle her seçim sonrası okullar tatil ediliyordu. 

Bu yıl 8 Haziran pazartesi günü okullarıntatil edildiğine ilişkin MEB'ten resmi açıklama gelmemiş olmasına karşı eğitimciler öğrencileri pazartesi gününün tatil olduğu konusunda uyarmaya başladı.

8-haziran-pazartesi-gunu-okullar-tatil-mi-meb-aciklama.jpg
YÖK'TEN ÜNİVERSİTELERE TATİL 

MEB'ten 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı beklerken YÖK'ten üniversiteler için son dakika haberi geldi.


YÖK, yaklaşan genel seçimler nedeniyle üniversitelerde 5-9 Haziran tarihleri arasında ders ve sınav yapılmayacağını açıkladı. 

YÖK'ün kararına göre, üniversiteler 5 Haziran Cuma gününden itibaren, 9 Haziran Salı gününe kadar tatil oldu.

YÖK, Pazar günü yapılacak seçimlerde öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmeleri için 9 Haziran'a kadar üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimleri için karar aldı.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.

YÖK'ün bu kararı, özellikle öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda aldığı öğrenildi.