8 Bin 920 Kişi Kura ile Kamuya Atandı

8 Bin 920 Kişi Kura ile Kamuya Atandı

Davutoğlu'nun katılımıyla, şehit ve gazi yakınları ile engellilerin kamuda istihdam edilmesine yönelik yapılan kura töreninde 8 bin 920 kişi kamuya atandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla noter huzurunda çekilen kura sonucunda 4 bin 682'si engelli, 3 bin 163'ü sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ve bin 75'i şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulleri olmak üzere toplam 8 bin 920 dezavantajlı vatandaş ataması yapıldı.

ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Başbakan Davutoğlu, "Şehit ve gazi yakınlarımıza bir daha söz veriyorum. Hangi şartta olursa olsun, sizlere sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları:

"DEVLET ENGEL TANIMAYAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAK"

"Her ne olursa olsun devletimiz şehit ve gazi yakınlarına minnetini gösterecektir. Bir gazi, yanı başında aciz bir devlet değil, her an elini uzatabilecek güçlü bir devlet görmek isteyecektir. İşte biz böyle bir devlet için çaba gösterdik. Son bir yıl içinde 11 bin 797 şehit ve gazi yakınını kamuda istihdam etmiş bulunmaktayız. Her ne şartta olursak olalım sizin o candan evlatlarınızın emanetini ayakta tutmaya devam edeceğiz.

"ONLAR ARTIK HER YERDE"

Devlet bir zamanlar engel tanımayan kardeşlerimizin yanında değildi ama, bugün gururla söylüyorum bütün engel tanımayan kardeşlerimizin yanında olan kudretli bir devlet var. Daha önce görmezdik. Bir çoğu evlerine kapanmıştı. Pek çok aile sanki bir eksiklik gibi onlardan hiçbir zaman bahsetmezdi. Ama onlar artık her yerde. Onların haklarını ve hukuklarını korumak da devletin görevidir.

Toplamda 37 bin engelli kardeşimizin bu zamana kadar atamasını yaptık. Devlet bütün çocukların anne babasıdır, bütün çocukların ailesidir. O yüzden yine sosyal hizmet kanunu çerçevesinde 3 bin 163 çocuğumuza iş imkanı sağlayacağız.

Benim için iki koku çok önemlidir biri çocuk kokusu diğeri ise kitap kokusudur. Gördüğü her çocukta kendi çocuğunu görmeyen birisinin devlet görevi yapması caiz değildir.

"EŞİMLE BİRLİKTE 23 NİSAN'DA ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR ŞEY YAPTIK"

Ben imkanı olan bütün ailelerimizi koruyucu aile olmaya çağırıyorum. Sosyal Hizmetlerdeki çocuklarımıza aile şefkati gösterelim. Eşim ile birlikte 23 Nisan'da alışılmışın dışında bir şey yaptık ve bir çocuk tutuk evine gittik. 3 saat durduk bizi bırakmak istemediler. Bir Başbakanı karşılarında gördüğü değil şefkat gösteren birileri ile karşılatıkları için bu duygulara sahip oldular. Hangimiz hata yapmıyoruz. O yaştaki çocukları alıp o girdaptan doğru yola sevk edemiyorsak bu onların değil bizlerin suçudur. Bundan sonra bu çocuklarımız için devletin bütün imkanlarını seferber edeceğiz.