7 maddede Uzlaşma Sağlandı

7 maddede Uzlaşma Sağlandı

Mini anayasa değişikliği için AK Parti, CHP ve MHP'li Anayasa Komisyonu üyeleri 7 maddede uzlaştı.

Görüşme sonrası basın açıklaması yapan 3 kişilik heyetten öncelikle söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da "Bu 7 maddenin dışında da birkaç maddede de mutabakat olabileceği düşüncesi geliştiderken çalışmaların parti liderlerine sunulacağını" söyledi.

Tezcan uzlaşılan maddeler hakkında 'şimdilik' bilgi vermeyeceklerini belirtip, çoğunluğunun yargıyla ilgili olduğunu aktardı. CHP'li komisyon üyesi HSYK ile ilgili maddelerde uzlaşma sağlamamadığını ekledi.

MHP'li komisyon üyesi Mehmet Parsak da 1.5 aylık sürede 9 toplantı gerçekleştirildiği bilgisini verdi, "Bu çalışma müşterek bir teklife dönüşecektir" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Anayasa'da yargı alanına ilişkin değişikliklerin acilen yapılması hedeflenmişti. Bunun için önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bir araya geldiği toplantıda bu konuda temel bir anlaşmaya varılmıştı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerinde ise üç siyasi parti temsilcilerinin dar kapsamlı bir anayasa değişikliği için görüşmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Komisyon'da AK Parti adına Abdülhamit Gül, CHP adına Bülent Tezcan, MHP adına ise Mehmet Parsak yer almıştı.