"650 asker etkisiz hale getirildi"

"650 asker etkisiz hale getirildi"

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ı kontrol altında tutan ayrılıkçıların lideri Vyaçeslav Ponamaryev, kendilerine karşı başlatılan operasyonlarda bugüne kadar 8 ayrılıkçının yaşamını yitirdiğini, hükumet güçlerinin kayıplarının ise çok daha fazla olduğunu

onamaryev, yaptığı açıklamada, doğuda operasyon başlatan hükumet güçlerinden bugüne kadar ele geçirilen, yaralı ve ölenlerin toplam sayısının 650'yi bulduğunu ileri sürerek, bu operasyonlara katılan hükumet güçlerine ait 8 askeri helikopter, 6 zırhlı personel taşıyıcı, 4 zırhlı piyade muharebe aracı, 3 havan topu ve bir Hummer aracının ayrılıkçılar tarafından vurularak yok edildiğini kaydetti.
Vyaçeslav Ponamaryev, "Bizim tarafımızdan öldürülen veya yaralananların 285'ini Sağ Sektör üyeleri, 120'sini 'Dnipro' ve Azov' özel timinde görev yapan paralı askerler, 90'ını Ukrayna Güvenlik Servisi görevlileri, 40'ını 95. Tugay askerleri oluşturuyor. Bir de bölgede Polonya'nın özel koruma şirketi 'ASBS Othago' 6, Amerikan özel koruma şirketi 'Greystone' 14, Amerikan özel koruma şirketi 'Academi' 50 kayıp verdi. Ayrıca, CIA ve FBI'ın 13 görevlisi etkisiz hale getirildi, 12'si ise yaralandı" ifadelerini kullandı.
Son dönemde ayrılıkçıların verdiği kayıpların ise bunun yanında çok az kaldığını kaydeden Ponamaryev, "Mayıs ayında hükümet güçleri tarafından yapılan operasyonda 8 yandaşımız yaşamını yitirdi, 3'ü ise yaralandı" diye konuştu.
Ponamaryev, "Hükumet güçlerinin verdiği bu kayıplar, bizim savaşan bir taraf olarak kabul edilmemiz için yeterli olmalıdır. Biz, işin uzmanlarıyız, bu konuda (hükumet güçlerini) daha önce uyarmıştım zaten" ifadelerini kullandı.
Bu arada, Ukrayna Güvenlik Servisinden basına yapılan açıklamada ise ülkenin doğusunda bir aydan bu yana sürdürülen operasyonlarda hükumet güçlerinden 21 askerin öldüğü, 65'inin yaralandığı, 2 askerden ise haber alınamadığı bildirildi.

HABER 7