63 Afganlı Mülteci Çocuk Kayboldu!

63 Afganlı Mülteci Çocuk Kayboldu!

Gribskv mülteci kampında kalan 63 Afganlı mülteci çocuğun ortadan kaybolduğu bildirildi.

Kızıl Haç bölge başkanı Caroline Madsen, yaşları 18’in altında olan mülteci çocukların hangi amaçla ve nasıl kaybolduklarını bilmediklerini belirterek “biz onlara güvenli bir ortam, sıcak bir yuva, yatak, sağlıklı yemek veriyoruz, hapsetmiyoruz. Pazartesi Çarşamba günleri arasında gelen 63 çocuktan oluşan büyük bir grubun birden kaybolması şaşırtıcı. Sanırım Danimarka yerine başka bir hedefleri var. Gelen mülteci çocuklarına güvenli ortamdan ayrılmamalarını tavsiye ediyoruz ama beğenmiyorlarsa yapacak bir şey yok” dedi. 

Caroline Madsen, Gribskov Mülteci kampına gündüz gelen mültecilerin polise götürülerek kayıtlarının yaptırıldığı, gece gelenlerin ise ertesi günü polise götürülüp kayıtlarının yaptırıldığını belirterek, çoğunun kayıt işlemi yaptırmak istemediğini söyledi. Caroline Madsen, beraberinde yetişkin olmadan Danimarka’ya gelen mülteci çocukların kaybolmaları durumunda kendi sorumluluklarından çıktığını söyledi. 

ÇETELERE FIRSAT ÇIKTI

Danimarka’ya Almanya üzerinden gelen mültecilerin, bazı çeteler için fırsat olduğunu belirten yetkililer, göçmen gençlerin oluşturdukları çetelerin de mültecilere yardım ediyor görünerek büyük paralar kazanmaya başladıkları uyarısında bulundular. Polis, bazı adreslere yapılan baskınlarda insan tacirlerinin gözaltına alındığını belirterek, yakalanan iki kişinin Romanya’ya milyonlarca kron para transfer ettiğinin ortaya çıkarıldığını bildirdi. Öte yandan Araplara ait İnternet sitelerinin Ortadoğulu mültecilere, Almanya, Danimarka ve İsveç gibi ülkelere, nasıl gelecekleri ve bu ülkelerdeki imkanlar hakkında rehberlik yaptığı belirtildi. 

MÜLTECİYİ EVİNE ALAN POLOTİKACI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Danimarka’nın ikinci büyük kenti Arhus şehrinde, evine mülteci alan belediye meclisi üyesi Birlik Partili Maria Sloth hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Belediye Meclisinin Muhafazakar Partili Üyesi Marc Perera Christensen, Maria Sloth’un yasalara aykırı davranarak, evinde mülteci barındırdığına dikkat çekerek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Maria Sloth iki Afrikalı mülteciye yardım etmek için evinde misafir edindiğini doğruladı. Maria Sloth’un polis tarafından dinleneceği bildirildi.