6 Bin Filistinli Gözaltına Alındı

6 Bin Filistinli Gözaltına Alındı

İsrail güçlerinden Filistinlilere yönelik baskınlarında 2014 yılında 6 bini aşkın kişi gözaltına alındı.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılmışlar Heyeti İstatistik Müdürü Abdunnasır Faravne, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı boyunca, Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'te 6 bin 59 Filistinlinin İsrail tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Faravne, "İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltılarının geçen yıla kıyasla yüzde 56 arttığını ve bu gözaltı politikasının, günlük bir olgu haline geldiğini" dile getirerek, "Özellikle çocuklara yönelik gözaltılar giderek fazlalaştı ve istisnasız toplumun her kesimini kapsıyor" ifadelerini kullandı.

Aylık gözaltı ortalamasının 505 olduğunu, bunun günlük yaklaşık 17 kişinin gözaltına alınması anlamına geldiğini vurgulayan Faravne, gözaltıların özellikle Muhammed Ebu Hudayr isimli Filistinli gencin Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülmesinden sonra arttığını kaydetti.

"İsrail tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin tamamının fiziki veya psikolojik işkence gördüğüne" dikkati çeken Faravne, tüm insan hakları, sivil toplum ve medya kuruluşlarına seslenerek "Filistin halkının maruz kaldığı bu duruma ışık tutmalı" dedi.

İsrail güçleri Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık düzenledikleri baskınlarda, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Filistinli Esirler Cemiyeti istatistiklerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 bini aşkın Filistinli tutuklu bulunuyor.

(AA)