55 Gün Açlık Direnişi; Hıdır Adnan Serbest

55 Gün Açlık Direnişi; Hıdır Adnan Serbest

Siyonist işgal rejimi haksız yere tutuklanıp içerde tutulmasını protesto etmek ve serbest bırakılmasını sağlamak için açlık grevine giren ve iki aya yakın süre direnen İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan’ı serbest bıraktı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 11 ay sonra yargıladığı Hıdır Adnan’ı serbest bıraktığını belirterek, mahkemenin geçen ay bir yıl hapis cezası verdiğini ancak tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak salıverilmesine karar verdiğini ifade ettiler.

Şeyh Adnan, işgal güçlerinin kendisini tutuklamasından sonra mahkemenin kasıtlı olarak kendisini yargılamadan içerde tutması, daha önceki yargılamalardaki suçlamaları yeniden kendisine yöneltmesi üzerine başlattığı açlık grevini yargılanıp serbest kalmasına karar verilmesinden sonra bıraktı.

55 gün süren açlık direnişinin ardından Şeyh Adnan serbest kaldı.

Batı Yaka’nın Cenin şehrine bağlı Arabe Beldesinden ve İslamî Cihad Hareketi liderlerinden olan Şeyh Hıdır Adnan Siyonist işgal zindanlarında bireysel açlık grevini başlatan kişi olarak biliniyor. Daha önce de birkaç kez tutuklanan Adnan üç kez uzun soluklu açlık direnişiyle serbest kalmıştı.