52 militan öldürüldü

52 militan öldürüldü

Irak'ta ordu birlikleriyle IŞİD arasında çatışma çıktı.

Irak'ın Salahaddin kentinde bulunan Beyci Petrol Rafinerisi yakınında ordu birlikleriyle terör örgütü IŞİD arasında yaşanan çatışmada 52 militanın öldürüldüğü iddia edildi.

Rafinerinin güvenlik sorumlusu Albay Ali el-Kureyşi, IŞİD militanlarının Beyci Rafinerisi'ne saldırı düzenlediğini belirterek, "Bölgede bulunan askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma, yaklaşık sekiz saat sürdü. Çatışmada 52 IŞİD militanının yanı sıra 1 asker öldü, 5 asker yaralandı" dedi.  

Irak'ta hükümete bağlı en büyük petrol rafinerisi olarak bilinen ve ülkedeki pek çok ile yakıt sağlayan Beyci Rafinerisi, yaklaşık 3 ay önce IŞİD tarafından kuşatılmış, çalışanlar bölgeden tahliye edilmişti. Kuşatma nedeniyle rafinerinin devre dışı kalmasından sonra ülkede petrol ve elektrik sıkıntısı yaşanmıştı.  

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırı düzenliyor.