504 kişi mahkemeye sevk edildi

504 kişi mahkemeye sevk edildi

El-Feth Camisi'ne sığınan Mısırlı darbe karşıtlarının suçu namaz kılmaya engel olmak.

Mısır'da Ağustos 2013'te meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan, ‘İkinci Ramses Olayları’na karıştıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan darbe karşıtı 504 kişinin, ceza mahkemesine sevk edilmesine karar verildi. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada bu kişilerin, "polise saldırı, kamu mallarını ateşe verme, El-Feth Camisi'ne saygısızlık ve camide namaz kılınmasına engel olma, terör amaçlı adam öldürmeye teşebbüs ve öldürme" suçlamalarıyla, Kahire Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği belirtildi. 

Öte yandan zanlıların, soruşturmada kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettiği ve polis tarafından "gelişigüzel gözaltına alındıklarını" ifade ettikleri öğrenildi. 

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin merkezindeki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının kanlı bir şekilde tahliyesini protesto eden yüzlerce kişi, 16 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinden kaçarak Ramses bölgesi yakınındaki El-Feth Camisi'ne sığınmış, camiyi boşaltan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.