500 milyar dolarlık fon Türkiye'ye geliyor

500 milyar dolarlık fon Türkiye'ye geliyor

Yarın başlayacak Uluslararası Yatırım Zirvesi'ne toplam 500 milyar dolar büyüklüğe sahip Körfez fonları katılacak...

Enerji, gayrimenkul ve inşaat sektöründe yatırım olanaklarını araştıran Körfez sermayesini Türkiye'ye çekmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Yatırım Zirvesi yarın başlıyor. 

10-11 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek zirve Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden enerji ve inşaattan dev yatırımcıları ağırlayacak. Zirve, İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu tarafından düzenlenecek.

 

TÜRKİYE CAZİP VE GÜVENLİ BİR ÜLKE

Körfez sermayesi için Türkiye'nin çok cazip bir ülke olduğuna dikkat çeken İstanbul Yatırım Derneği Başkanı Mehmet Ulusoy, "Türkiye, son 10 yılda kat ettiği yol göz önüne alındığında taşıdığı potansiyelle yatırım yapmak için çeşitli cazibe ve fırsatları barındırıyor" dedi. Ulusoy, "Türkiye aynı zamanda yatırımın güvenli olduğu, gelişmiş bir ülke. Avrupa'ya baktığımızda oturmuş bir ekonomi var ama cazibe yok. Diğer ülkelerde ise istikrar görmüyoruz. Türkiye, hem bu ikisinin olduğu hem de kültürel olarak onlara yakın bir ülke" diye konuştu.

İÇ PAZAR BÜYÜK POTANSİYEL

İLK defa bu kadar yüksek katılımlı, yüksek tutardaki bir fonu bir araya getirerek Türkiye'nin daha fazla yatırım almasını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Ulusoy, "Körfez fonları için Türkiye önemli. Çünkü Türkiye'de çok önemli bir nüfus ve nitelikli iş gücü var" dedi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER OLACAK

Enerji ve inşaat ana başlıkları altında, Körfez sermayesine, büyük ilgi duyduğu Türkiye'deki, yatırım fırsatlarını görüşme olanağı sunacak zirve ayrıca, oluşturulan ikili görüşme platformlarıyla da yatırımcılara doğrudan yatırım yapma imkanı sağlayacak. Zirvenin ilk gününde inşaat ve gayrimenkul sektörlerindeki fırsat ve projeleri tartışacak olan yatırımcılar, ikinci günenerji konularını görüşecek.

40 YATIRIMCI KATILIYOR

Gayrimenkul alanında toplam 6 milyar dolar yatırımı bulunan Abdurrahman Al Ajlan, enerji, gayrimenkul ve demir-çelikte 10 milyar dolar iş hacmi olan Abdurrah Al-Zamil'in de katılımcıları arasında yer aldığı dev zirve için yurtdışından 40 yatırımcı gelirken, Türkiye'den de 100'e yakın firma hazır bulunacak. (Akşam)