50 Tırlık Yardım Daha Gazze'ye Ulaştı

50 Tırlık Yardım Daha Gazze'ye Ulaştı

Türkiye-İsrail mutabakatı kapsamında "Lady Leyla" isimli gemiyle ihtiyaç sahiplerine yollanan yardım malzemelerini taşıyan 50 tır Gazze'ye girdi

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında "Lady Leyla" isimli gemi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yollanan yardım malzemelerini taşıyan 50 tır İsrail'in kontrolündeki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdi.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Filistin tarafı sorumlusu Munir Galban, yaklaşık 50 tırın taşıdığı 2 bin tonluk yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştığını belirtti.

Galban, tırlarda, un, şeker, pirinç gibi gıda malzemelerinin yanı sıra kıyafet ve ayakkabı olduğunu, Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı'na teslim edilen yardımların daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti.

Öte yandan İsrail makamlarının Perşembe günü yardım malzemeleriyle akaryakıt yakışı geçişi için sınır kapısını istisnai olarak açtığı belirtildi.

400 tır daha ulaştırılacak

"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla geçen Cuma Mersin Uluslararası Limanı'ndan hareket eden ve yaklaşık 11 bin tonluk malzeme taşıyan Lady Leyla, Pazar günü İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı.

Yardımların ilk bölümü olarak çocuklar için oyuncak da içeren 4 tırlık malzeme Pazartesi günü Gazze'ye girmişti. Sosyal İşler Bakanlığı, gemideki yardımları taşıyan 400 tırın önümüzdeki günlerde Gazze'ye ulaştırılacağını açıklamıştı.

Kaynak: AA