50 TIR inşaat malzemesi Gazze'ye girdi

50 TIR inşaat malzemesi Gazze'ye girdi

İsrail, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan çimento ve mıcır yüklü 50 tırın geçisine izin verdi

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne inşaat malzemelerinin girişine izin vermesinin ardından, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan çimento ve mıcır yüklü 50 tırın daha geçiş yaptığı bildirildi. 
Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Münir el-Galban, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, İsrail tarafı, BM ve Filistin yönetimi ile varılan üçlü anlaşma uyarınca Gazze'nin yeniden imarı için gerekli inşaat malzemelerinin ithaline bugün de izin verdi.
Yaklaşık 1500 ton çimento taşıyan 40 tırın ve mıcır yüklü 10 tırın geçiş yaptığını dile getiren Galban, inşaat malzemelerinin BM ile koordineli olarak İsrail saldırılarında evleri hasar görenlere dağıtılacağını belirtti.
İsrail geçen günlerde Gazze'nin yeniden imarı için gerekli inşaat malzemelerinin girişine izin vermişti.
Gazze'nin yeniden inşası amacıyla Eylül'de varılan anlaşmada, bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi sokulması için İsrail, Filistin yönetimi ve BM arasında "üçlü mekanizma" kurulmuştu. Kurulan mekanizmayla Gazze'de hem özel hem de kamu sektörünün inşaat malzemesi alabilmesi hedefleniyor.
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da saldırıya başlamış, 26 Ağustos'ta varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti. Saldırılarda 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda 9 bin yapı tamamen yıkılırken, binlerce bina ise zarar görmüştü.