50 Milyon TC Vatandaşının Bilgileri İnternette

50 Milyon TC Vatandaşının Bilgileri İnternette

İnternet korsanlarının 'korumasız teknik altyapı'dan istifade ederek 50 milyon kişinin TC kimlik no ve adres bilgilerini çalarak yayınladıkları belirtiliyor

Sanal korsanların 50 milyona yakın Türkiye vatandaşının kişisel bilgilerinin yer aldığı veri tabanını internette yayınladığını bildirdi.
 Voice of America (Amerika'nın Sesi)'nin haberine göre, sanal korsanlar veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kimlik bilgilerini de yayımladı.
 İnternet korsanlarının, veri tabanını yayınladıkları internet sitesinde, "Türkiye'deki korumasız teknik altyapıya" vurgu yaptıkları belirtildi. İndirilmeye açık 6,6 GB büyüklüğündeki dosyada, TC kimlik numaraları, adresler, doğum tarihleri, anne ve babaların isimleri gibi bilgiler bulunuyor.
 AP ajansı, sızan bilgilerin doğruluğunu, 10 TC kimlik numarasını kontrol ederek kısmen teyit edebildiğini duyurdu. Habere göre, kontrolü yapılan 10 kimlik numarasından 8’i ilgili kişi isimleriyle eşleşti. Sızan veri tabanının 49 milyon 611 bin 709 isim içerdiği kaydedildi.
 Bu bilgilerin yayınlanmasının, kimlik hırsızlığı ve sahteciliğe imkan sağladığı ifade edildi. Habere göre, bilgilerin yayınlandığı internet sayfası, genel olarak bilgi sızıntılarını yayınlayan İzlandalı bir gruba ait.
 İnternet korsanlarının sık olarak hassas bilgilere ulaşabiliyor olması, sadece Türkiye'nin sorunu değil. Kısa bir süre önce de ABD'deki memurların bilgileri çalınmıştı. Çalınan bilgiler içinde federal hükümet için çalışan 22 milyon memur ve sözleşmeli çalışanın kişisel bilgileri ile milyonlarca gizli belge de bulunuyordu.
 Amerikalı yetkililer, bu bilgilerin Çin’in bir casusluk operasyonu sonucu ele geçirildiğine inandıklarını belirtmişlerdi.