5 Milyonluk Yeni Makam Aracı İddiası

5 Milyonluk Yeni Makam Aracı İddiası

Kahraman'ın içi ambulans hizmeti verebilecek şekilde düzenlenen 5 milyon liralık yeni bir makam aracı aldığı iddia edildi.

Kahraman'ın içi ambulans hizmeti verebilecek şekilde düzenlenen 5 milyon liralık yeni bir makam aracı aldığı iddia edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kahraman'ın kullandığı makam aracıyla ilgili yeni bir iddiada bulundu. Birgün'ün haberine göre, Meclis'te görev yapan taşeron işçilerin servislerini "tasarruf" gerekçesiyle kaldıran Kahraman'ın kendisine 5 milyon liralık yeni bir makam aracı aldırdığını savunan Yarkadaş, "TBMM bütçesi har vurup harman savruluyor" dedi.

Yarkadaş, Kahraman'ın makam aracı olarak kullandığı Mercedes S 350 marka aracının arızalı olduğu gerekçesiyle bir süredir kendisine tahsis edilen bir başka zırhlı aracı kullandığını kaydetti.

Kahraman için yeni alınan Alman Mercedes Benz Maybach S 600 marka aracın içinin ambulans hizmeti verecek şekilde yeniden dizayn ettirildiğini de savunan Yarkadaş, "Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak" dedi.

Barış Yarkadaş, Kahraman'ın aracı Meclis garajına çektirdiğini ve kullanmak için TBMM'nin tatile girmesini beklediğini söyledi. TBMM Başkanı için tahsis edilmiş Audi A 8 Long marka araçla ilgibi bir iddiayı da gündeme getiren Yarkadaş, Kahraman'a "Meclis başkanları için tahsis edilen Audi A 8 Long aracı oğlunuz mu kullanmaktadır?" sorusunu yöneltti.

Yarkadaş, iddalarını soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıdı. TBMM Başkanı'nın yöneltilen soru önergelerini "özel hayata giriyor" diye geri çevirdiğini anımsatan Yarkadaş, "Bakalım bu sorulara ne cevap verecek" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kulis tadilatıyla ilgili eleştiriler üzerine, basın mensuplarının kendisine " Kulisleri 5 yıldız yapacakmışsınız doğru mu" diye sorduğunu belirterek, " Ne münasebet. 7 yıldızlı yapacağız. Nedir, nedendir bu küskün kompleksi. Evet, biz ihtişamlı, güçlü bir devletiz. Kendimize güveneceğiz ve dik duracağız. Tüm dünyanın ümidiyiz" açıklaması yapmıştı