4500 Askerin Katılımıyla İsrail  Ve ABD  Tatbikat Yapıyor

4500 Askerin Katılımıyla İsrail Ve ABD Tatbikat Yapıyor

ABD ve İsrail orduları tarafından İsrail’i hedef alacak bir saldırıyı püskürtmek amacıyla düzenlenen ve binlerce askerin iştirak ettiği tatbikat devam ediyor.

ABD ve İsrail orduları tarafından İsrail’i hedef alacak bir saldırıyı püskürtmek amacıyla düzenlenen ve binlerce askerin iştirak ettiği tatbikat devam ediyor.

“Juniper Cobra” adı verilen tatbikatta, işgal rejimi İsrail’in bir füze saldırısına uğraması canlandırılıyor. Tatbikatta saldırıya uğrayan işgal rejimine binlerce Amerika askerinin gelerek, zorlu şartlarda savunmada bulunarak işgal güçlerine destek verdiği görülüyor.

İşgal rejimi basınına göre, geçen Pazar günü başlayan tatbikata 2000’i İsrail, 2500’ü Amerikan askeri olmak üzere 4500 asker iştirak ediyor.

Tatbikatın bu ayın ortasına kadar süreceğini belirten İsrailli kaynaklar, İsrail ile ABD askerlerinin düzenledikleri ortak tatbikatın “büyük” olduğunu belirterek, tatbikatta balistik füze savunma sistemi, Demir Kubbe Savunma Sistemi, Patriot ve Davud Sapanı Füze Sistemlerinin kullanıldığını ifade ettiler.

2016 yılında İsrail ve ABD askerleri tarafından düzenlenen ortak tatbikata 3200 asker iştirak etmişti.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan Amerikalı General “Tatbikatın amacı karşılaşacağımız bir tehdit veya olağanüstü bir duruma hazırlıklı olmak içindir. Devletimiz ve liderlerimiz İsrail’in güvenliği konusunda verdikleri söze bağlıdırlar. İsrail hükümeti bizden yardım istediğinde buraya gelmek için hazır olacağız” dedi.

Juniper Cobra Tatbikatı, İsrail’de 2001 yılından beri 9. kez düzenleniyor.

FİEM