450  Terörist Yakalandı

450 Terörist Yakalandı

Irak Savunma Bakanlığı, Enbar'a bağlı Felluce'den kaçan siviller arasında 450 DAEŞ üyesini tespit ettiklerini ve yakaladıklarını açıkladı.

Irak Savunma Bakanlığı, ُEnbar iline bağlı Felluce ilçesinden kaçan ailelerle birlikte kaçmaya çalışan 450 DAEŞ üyesi olduğu belirtilen kişinin, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını açıkladı.
Savunma bakanlığı sözcüsü Nasir Nuri tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin elinde terör örgütü DAEŞ militanları hakkında detaylı bilgilerin olduğunu belirterek o yüzden bu kişilerin gözaltına alındığını bildirdi. Nuri açıklamasında ayrıca, güvenlik güçlerinin uyguladığı sıkı denetlemeden dolayı gelecekte daha fazla şüphelinin gözaltına alınabileceğini ifade etti. Savunma bakanlığı sözcüsü Nasir Nuri olası terör olaylarını önlemek için Felluce'den kaçan ailelerin sıkı güvenlik önlemlerinden geçmelerinin önemine vurgu yaptı. Nuri ayrıca, gözaltına alınan DAEŞ üyesi teröristlerin Enbar Operasyonlar komutanlığı tarafından soruşturulacağını ve daha sonra yargıya sevk edileceğinin bilgisini verdi.