43. Büyük Dönüş Yürüyüşü; Onlarca Yaralı

43. Büyük Dönüş Yürüyüşü; Onlarca Yaralı

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken İşgal Güçleri Gazze Şeridi’nin Doğusunda Göstericilere Ateş Açtı: 30 Yaralı


Gazze Şeridi’nin doğusunda (18 Ocak Cuma) Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş açması sonucu 30 kişinin yaralandığını belirtti.

İşgalci İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine gerçek mermiyle müdahalesi sonucu 11 Filistinli yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, Gazze Şeridi’nin doğusunda ikisi gazeteci ve üçü ilk yardım görevlisi olmak üzere 30 kişi işgal güçlerinin silahlarından çıkan mermilerle yaralandı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü 43’üncü Cuması faaliyetlerine katılmak üzere Filistinliler bugün ikindiden sonra Gazze Şeridi doğu sınırı yakınlarında kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, bu hafta “Birlik Zaferin Yoludur” sloganıyla düzenlenen gösterilere katılmak için binlerce Filistinlinin dönüş kamplarına gittiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin her zaman olduğu gibi göstericilere gerçek mermilerle ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Heyeti, Gazze halkına hoparlörlerle çağrıda bulunarak “Birlik Zaferin Yoludur” Cuması gösterilerine katılmaya davet etmişti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, Filistin halkının 43’üncü Cumasında Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılmasının hedeflerini gerçekleştirinceye kadar sürecek bir mücadele verdiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

 

fiem