40 IŞİD Mensubu Etkisiz Hale Getirildi

40 IŞİD Mensubu Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının IŞİD hedeflerine yönelik atışları ve koalisyon uçaklarının hava harekatları sonucu 40 militan etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının IŞİD hedeflerine yönelik atışları ve koalisyon uçaklarının hava harekatları sonucu 40 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi, 4 katyuşa mevzisi, 4 araç, 2 zırhlı personel taşıyıcı ve 2 mühimmat deposu imha edildi.

AA'nın haberine göre; Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, IŞİD tarafından Suriye'den Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine dün 10.45'te atılan roket mermisinin parçalanarak boş araziye düşmesinin ardından IŞİD'lilerin atış yaptığı mevziler, TSK'ya ait hedef tespit sistemleriyle belirlendi.

GAZİANTEP'E DÜŞEN ROKETE KARŞILIK VERİLDİ

Roket mermisi parçalarının yakındaki evlerin bulunduğu bölgeye dağıldığı, herhangi bir zayiatın meydana gelmediği olay sonrasında IŞİD'e ait hedefler, Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNRA) ateş altına alındı.

Ayrıca, koalisyon uçakları ile 3 hava harekatı icra edilerek IŞİD mensuplarına derhal karşılık verildi.

Atışlar ve hava harekatları sonucunda 40 IŞİD mensubu etkisiz hale getirilirken, 4 katyuşa mevzisi, 4 araç, 2 zırhlı personel taşıyıcı ve 2 mühimmat deposu imha edildi.