4 kişiden Fethullah Gülen hakkında suç duyurusu

4 kişiden Fethullah Gülen hakkında suç duyurusu

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi, Elif Çakır ile Sevilay Yükselir'in avukatı Fidel Okan, Fethullah Gülen hakkında, müvekkilleri hakkında yaptığı suç duyurularıyla ilgili 'iftira suçundan' suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

kan, yaptığı yazılı açıklamada, Fethullah Gülen ve cemaati tarafından, müvekkilleri Yükselir, Prof.Dr. Hatemi, Hatemi ve Çakır'a yönelik kara propaganda, sindirme ve yıldırma operasyonlarının şiddetini artırması nedeniyle açıklama yapılmasının gerekli görüldüğünü kaydetti.

Gülen'in, müvekkillerine yönelik açtığı davalar ile yaptığı suç duyuruları hakkında bilgi veren Okan, kişilerin haklarının haleldar olduğunda hukuka başvurmalarının en tabii hak olduğuna dikkat çekti.

Okan, şunları kaydetti:

'Bu haklar tarafımızdan eleştiri konusu yapılmamaktadır ancak hiçbir hak, hakkın kötüye kullanılması sonucunu doğurmaz. Basın suçlarına ilişkin soruşturmanın en çok 4 ay içinde sonuçlandırılması gerektiğinden yapılan her suç duyurusu için müvekkiller adliye adliye dolaşarak ifade vermek zorunda ve durumunda bırakılmaktadır. Kamuoyu tarafından iyi bilinmelidir ki müvekkillerime yönelik bu saldırılar, onları ilerledikleri yoldan asla döndürmeyeceği gibi, vekil edenler yürüttükleri mücadeleyi aynı kararlıkla sürdürmeye de devam edeceklerdir.'

Avukat Okan, Gülen tarafından yapılan tüm bu suç duyurularının bir hakkın kullanımından öte kişilerin baskı altına alınması gerekçesiyle yapılması, işlenmediğini bildiği suçlarla ilgili yetkili makamlara ihbar ve şikayette bulunması ve müvekkillerinin açık mağduriyetine neden olması nedeniyle iftira suçundan suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.