4 İsim Bakanlığı Kabul Etti

4 İsim Bakanlığı Kabul Etti

Selahattin Demirtaş, 'Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar.' dedi.

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li milletvekillerine geçicihükümette bakanlık teklifinde bulunulmasını değerlendirerek, "Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar" dedi.

DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

"BAKAN OLARAK GÖREV YAPACAKLAR"

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümet kurma çabaları kapsamında HDP'li milletvekillerine Bakanlık teklifi götürmesini değerlendirerek, "Biz bu konuda kararımızı daha önce de açıklamıştık. Partimizin merkez yönetimi toplanmış ve karartımızı netleştirmiştik . Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez. Bütün milletvekillerimiz o görevi layıkıyla yürütebilecek düzeye, potansiyele sahiptir. Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar" dedi.

3 İSME TEKLİF GİTMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon hükümetinin kurulamamasının ardından AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetine Başbakan olarak atamıştı. Davutoğlu da kurulacak hükümette aralarında HDP'li Müslüm Doğan, Ali Haydar Konca ve Levent Tüzel'in yanı sıra CHP, MHP milletvekillerine bakanlık teklif etmişti.

4 İSİM BAKANLIĞI KABUL ETTİ

HDP'li 3 ismin de teklifi kabul etmesi üzerine Tuğrul Türkeş'le birlikte Davutoğlu'nun 'bakanlık' çağrısına olumlu yanıt veren vekillerin sayısı 4'e yükseldi.