3. İntifada mektubu İsrail'i korkuttu

3. İntifada mektubu İsrail'i korkuttu

Barguti, 2002 yılında ikinci intifada döneminde tutuklanmıştı. Halen Haredim Cezaevinde esir tutulan El Fetih lideri, dün Yaser Arafat'ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir mektup yazmış, Filistin gazetelerinde yayınlanan o mektubunda intifada çağrısı yapmıştı.

Barguti, 2002 yılında ikinci intifada döneminde tutuklanmıştı. Halen Haredim Cezaevinde esir tutulan El Fetih lideri, dün Yaser Arafat'ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir mektup yazmış, Filistin gazetelerinde yayınlanan o mektubunda intifada çağrısı yapmıştı.

Barguti, üçüncü intifada için silahlı direniş çağrısı yaparak El Fetih'in bu anlamdaki sessizliğini de kıran ilk lideri olmuştu.

Çünkü Hamas ve İslami Cihat'ın intifada çağrılarına Mahmut Abbas yönetimindeki El Fetih'ten şu ana kadar Barguti dışında olumlu yanıt veren olmadı.

HÜCREYE ATILDI

Ancak Mervan Barguti, yaptığı silahlı direniş çağrısının ardından Haredim Cezaevinin yönetimi tarafından hücreye atıldı.

Avukatları ve bir grup aktivist, El Fetih'in en önemli liderlerinden biri olan Mervan Barguti'nin dün yazdığı mektup nedeniyle bu sabahtan itibaren tek başına hücre cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Açıklamada Barguti'nin esir olarak tutulduğu cezaevinde bile İsrail'i korkuttuğu yorumu yapıldı.

Mervan Barguti, bugüne kadar yapılan esir takası anlaşmalarında İsrail tarafından adı her listeden çıkarılmış olan ve serbest bırakılması pazarlık konusu dahi edilmeyen bir isim.