3. Havalimanının İsmi Recep Tayyip Erdoğan Olacak

3. Havalimanının İsmi Recep Tayyip Erdoğan Olacak

3. Havalimanının İsmi Recep Tayyip Erdoğan Olacak

Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ve temeli iki ay önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından atılan üçüncü havalimanının ismi netleşti. Buna göre, sır gibi saklanan ismin, "Recep Tayyip Erdoğan" olacağı ileri sürüldü.

BAKAN, İDDİALARI DOĞRULADI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanına 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının verileceği iddialarına ilişkin ilk kez konuştu ve iddiaları doğruladı.

"ONUN İÇİN NE YAPILSA AZDIR"

AA'nın haberine göre Marriot Otel'de yapılan 'Milas-Bodrum Havalimanı Kira Ödemesi' törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

İstanbul'a yapılan 3. havalimanının adının Recep Tayyip Erdoğan olacağı iddialarının sorulması üzerine Elvan, Başbakan Erdoğan'ın 12 yıldır bu ülkenin imarı ve kalkınmasında önemli rol oynadığını söyledi. Milli gelirin 3-4 kat arttığını dile getiren Elvan, "Bu ülkede istikrar oluşmuşsa, halen güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyorsak, Türkiye olarak rekabet gücümüz artmışsa bunu Başbakanımıza borçluyuz. Millet de zaten bunun karşılığını Başbakanımıza verdi. İnşallah 12. Cumhurbaşkanı olarak görevine başlayacak. Dolayısıyla ne yapılsa azdır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Cihan'ın haberine göre ise kürsüden inerken bir gazeteci yani havaalanına ismi verilecek mi? diye sordu. Elvan, "Evet" diyerek kürsüden indi.