3. Havalimanı ne zaman açılacak?

3. Havalimanı ne zaman açılacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gündeme ilişkin soruları cevapladı..

Elvan, TRT Haber Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör ile Serhat Akça'nın sorularını cevapladı.
Otoyol çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Bakan Lütfi Elvan, otoyollarda 2023 hedefinin kuzeyi güneye, batıyı doğuya bağlayan otoyol projelerini tamamlamak olduğunu belirtti. 
Avrasya Projesi'ne ilişkin bir soruya cevap veren Elvan, bin metreye yaklaşıldığını önümüzdeki mayıs ayında tamamlanacağını belirtti. Tünel geçiş dışında da bağlantı yollarına ilişkin çalışmaların aksamadan devam ettiği bilgisini veren Elvan, "Biz sadece Avrasya tüneli ile de yetinmeyeceğiz, sürprizlerimiz var. Yerin altından yollarımız olacak" dedi ve buna ilişkin buna ilişkin önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını söyledi. 
İstanbul'da ulaşımda sorunların yaşandığını bildiklerini söyleyen Elvan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesine ilişkin bilgiler verdi. Projenin hızla devam ettiğini vurgulayan Elvan, bununla da yetinmediklerini bununla bu projenin uzantısı olan, Akyazı'dan Kocaeli'ye, Tekirdağ'dan Kınalıya kadar olan oto yolların ihalesini de yapacaklarını söyledi.
Projenin bir parçası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde her iki kulenin betonlama çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Elvan, "Yıl sonuna kadar köprü ayaklarını tamamlamış olacağız. Ocak-Şubat gibi çelik halatların gerilmesine başlanacak. Seçimlere kadar silüetini görmüş olacağız. 2015 yılı sonuna kadar da inşallah tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.
Hızlı tren çalışmalarına ilişkin soruya da cevap veren Elvan, farklı illerde hızlı tren projelerine yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
İzmir'i hem kuzeye hem güneye bağlayan çalışmaların olduğunu söyleyen Elvan, yine İstanbul'u Akdeniz'e bağlayan çalışmaların olduğunu belirtti.
İç kesimleri limanlara bağlamak istediklerini ve bu yönde projeler olduğunu belirten Elvan, özellikle yük taşımacılığı için, Konya, Karaman, Ulukışla, Adana ve Mersin'e ulaşan bir YHT hattına başlandığını söyledi. Yine Samsun'dan Adana'ya ulaşan bir YHT hattı projesi olduğunu belirten Elvan, bir başka hattın ise Gaziantep'ten Habur Sınır Kapısı'na uzanacağını söyledi. Irak'a olan ihracatın yüksek olduğunu hatırlatan Elvan, "Artık Orta Anadolu'dan Gaziantepten'te, Mersin'de, Adana'da Ankara'da, Şanlıurfa'da üretilen ürünler Habur'a hızlı trenle ulaşacak. Kuzey-güney, doğu-batı ekseninde hızlı trene ağırlık vereceğiz. Ankara-Sivas hattında YHT çalışmalarımız devam ediyor ve hızla bunları tamamlayacağız. Sivas'tan sonra da Erzincan ve Karsa kadar uzanan hattımız olacak. Batıda ise kapıkule'den Halkalı'ya kadar olan hattı tamamlamış olacağız"