3 bakandan son dakika Ermenek açıklaması

3 bakandan son dakika Ermenek açıklaması

ERMENEK'ten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

ERMENEK'ten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Kazanın yaşandığı maden ocağında dün akşam saatlerinden bu yana incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lüfti Elvan açıklama yaptı.

Madende görüş mesafesinin 1 metrenin altında olduğu söyleyen Taner Yıldız, "Şu anda su seviyesi işçilerimizin bulunduğu seviyenin daha üzerinde bulunuyor. Ne yazık ki böyle bir gerçek var" dedi. 

ermenek maden kazası taner yıldız açıklama yaptı.jpg

Bakanların açıklamalarının detayları şöyle:

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ: Her geçen zaman işçilerimiz açısından olumsuz zamandır. Her geçen dakika ümitlerimizin aza indiği andır. Su seviyesi işçilerimizin bulunduğu seviyenin üzerinde. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu suyun boşaltılmasını sağlamış oluruz. Biz gerçekleri olduğu gibi paylaşıyoruz. Eğimli zeminde çalışılıyor. Dar alanda birçok işi yapmak durumundayız. Görüş mesafeyi 1metre bile değil. Dalgıçları girdiler ama 3 metre bile dalamayacaklarını ve kendi can güveliklerinin tehlikeli olacağı anlaşıldı. Aşağıda 10-12 bin ton su var. Ne kadar su geliyor bilmiyoruz ama zaman veremeyiz. İşimiz kolay olmadığını ifade etmek durumdayız.

ULAŞTIRMA, DENİZLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN: Zaman zaman pompalarda aksaklıklar oluyor, boruların patlaması olabilir. Bunların yedekleri var. Tüm işçileri, mühendisler uyumadan canla çalışıyorlar. 10 metrelik düşüş söz konusu. İstanbul’dan gelen büyük pompayı yerleştirmemiz halinde süreyi hızlandıracağız. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:25 yıl sonra böyle tablo ile karşı karşıyayız. Bugün malzeme ve ekipman açısından koordineli çalışılıyor. Kısa sürede suyun tahliyesini gerçekleştiririz.