3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şahin mesajında, engelli vatandaşların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de topluma da önemli görevler düştüğünü belirtti.

Son yıllarda engellilere yönelik özellikle farkındalık çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: 

"Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği pek çok şey var. Bu doğrultuda hükümetimiz, ilgili bakanlıkları aracılığıyla gerekli yasal düzenlemeleri yaptı. ve farkındalık ve erişebilirlilik çalışmalarına hız verdi. Hayat bir imtihan. Şüphesiz hepimiz farklı bir şekilde imtihan oluyoruz.

Engelli olmak da bir tercih meselesi değil. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak bizim için bir insanlık vazifesi. Hepimize düşen engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla var olmalarını sağlamaktır. Bize düşen engelli bireylerimizi topluma kazandırmaktır."

Gaziantep'i "engelsiz kent" yapma hedefiyle yürüttükleri çalışmalara işaret eden Fatma Şahin, bu doğrultuda engellilerin eğitimine ayrı bir önem verdiklerini ve belediye bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığı kurduklarını anımsattı.