28 Şubat Üniversitelerde Hala Bitmemiş !

28 Şubat Üniversitelerde Hala Bitmemiş !

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Sütlüce Kampüsünde gerçekleştirilmesi planlanan “28 Şubat Post-Modern Darbesi” başlıklı konferans üniversite yönetimi tarafından engellendi.

Üniversite yönetimi, birçok öğrenci topluluğunun bir araya gelip organize ettiği programı, Kenan Alpay'ın konuşmacı olarak programa katılmasını mazeret göstererek engelledi. Av. Gülden Sönmez'in yasaklamaya tepki göstererek katılmadığı program iptal edildi.

Programın düzenleneceği salonda öğrenci toplulukları şu açıklamayı yaparak üniversite yönetimine tepkisini dile getirdi:

"Bizler Ticaret Üniversitesindeki Müslüman öğrencilerin sesi ve vicdanı olmayı kendine görev olarak addetmiş öğrenci topluluklarıyız. Hafızalarımızda hiçbir zaman silinmeyecek olan 28 Şubat tarihini Ticaret Üniversitesinde diri tutmak amacıyla bu programı düzenledik. 28 Şubat'ın acısını en çok üniversiteler çekti ve bizler bugün burada yeni 28 Şubat'ların olmaması için her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. Dün akşam saatlerinde gelen bilgi doğrultusunda üniversite yönetimimizin aldığı karar sonucunda konuklarımızdan Kenan Alpay'ın programa katılmaması, programda yer almaması istenmiştir. Bu karar sonrası İnsan Hakları Komisyon Başkanı Av. Gülden Sönmez de programa katılmayarak tepkisini belirtmiştir. Ticaret Üniversitesi öğrencileri olarak biz de bu kararı düşünce özgürlüğüne karşı bir hamle olarak değerlendirip kınıyor ve programımızın gerçekleşmeyeceğini üzüntüyle belirtiyoruz."

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada ise “Üniversitemizde 27 Şubat 2017 Salı (Bugün) Kenan Alpay ve Gülden Sönmez ile gerçekleştireceğimiz 28 Şubat Post-Modern Darbe konferansı üniversite yönetimimizin, konuşmacıların katılmasını engellemesi nedeniyle iptal edilmiştir.” ifadelerini kullanıldı.

whatsapp-image-2018-02-27-at-16.29.01.jpeg