28 Şubat mağduru genç kız yürek burktu

28 Şubat mağduru genç kız yürek burktu

28 Şubat sürecinde tutuklanıp hukuksuz gerekçelerle müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde Hepatit B ve Delta Süper Enfeksiyonu hastalıklarına yakalanan Yasin Demir'in kızı Merve Demir (16), "Babam; kimliğinde İslam yazanlar tarafından İslam'ı y

28 Şubat sürecinden sonra İslami faaliyetleri dolayısıyla tutuklanıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık 15 yıldır cezaevinde bulunan Yasin Demir'in kızı Merve Demir (16), Kudüs TV'de Arzu Erdoğral'un sunduğu "Adalet Hemen Şimdi Gündem Özel Programı"nda babasıyla birlikte kendilerinin de mağdur edildiğine dikkat çekerek, yetkililerden adalet talep etti.

“Aynı sofrada yemek yemenin nasıl bir duygu olduğunu tadamadım”

Babasının 15 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğu belirten Demir,” Babam cezaevine girdiğinde 2 yaşındaydım. Çok ufaktım. Biz babasız büyüdük. Babamla birlikte aynı sofrada yemek yemenin nasıl bir duygu olduğunu tatmadan büyüdüm.” diyerek yaşadığı mağduriyeti ifade etti.

“Babamın hiçbir suçu yok”

3 kardeş olduklarını ve en küçük kardeşinin babasını evde hiç göremediğini dile getiren Demir, “Biz 3 kardeşiz. En küçük kardeşim babam cezaevine girdiğinde henüz doğmamıştı. Babamın hiçbir suçu yok. Babam; kimliğinde İslam yazanlar tarafından İslam'ı yaşadığından dolayı cezaevine konuldu!” diyerek yetkililerden adalet talep etti.

“Babam çok hasta”

Hepatit B ve Delta Süper Enfeksiyonu hastası olan babasının serbest bırakılmasını isteyen Merve Demir, “babana kavuştuğunda ilk ne yaparsın?” yönündeki soruya, “Bunu sadece hayallerimde düşündüm. Gerçek olursa, her şeyin çok farklı olacağını düşünüyorum.” yanıtını verdi.

“Küçükken Babamı cebime koyup eve götürmeyi düşündüm”

Babasını cezaevinde ilk ziyarete gittiğinde küçük olduğunu aktaran Merve Demir, “Biz babamızı bir saat diliminde göre bilme şansımız var. 10 dakikalık telefonlarda ancak tanıyabildik. Cezaevi çıkışların onunda bizimle gelmesini çok isterdim. Hatta çok küçükken, onu alıp cebime koyup eve götürmeyi düşündüğüm olmuştur.” şeklindeki sözlerle ekran başında programı izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

“Bize çocukluğumuzun hesabını kim verecek?”

Son olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı’na seslenen Merve Demir, “Bu durumlarda en mağdur olan bizleriz (çocuklar). Bizler çocukluğumuzu babasız geçirdik. Bu saatten sonra çıksalar bile bize çocukluğumuzun hesabını kim verecek? Bizler çocukluğumuzu babasız geçirdik. Biz mağdurların sesine kulak verilmesini istiyorum.” talebinde bulundu.

“Sözün bittiği yerdeyiz!”

Programın diğer konuğu HÜDA PAR Sözcüsü Said Şahin ise, Yakup Köse’nin yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek, “Aslında sözün bittiği yerdir Merve’nin sözleri.  Bu ülkede birileri hakikaten babasız büyüdü. Çocukları ellerinden alındı. (Merve'nin söyledikleri) Yakup Köse’nin birkaç gün önce tutuklanırken ifade ettiği, “Benim çocukluğumu çaldılar, şimdi de çocuklarımın çocukluğunu çalıyorlar…” şeklinde sözlerinin özetiydi.” ifadelerini kullandı. (Hürseda haber)