28 Şubat, Böcek, Kozmik Oda ve Diğerleri

28 Şubat, Böcek, Kozmik Oda ve Diğerleri

Özel Yetkili Mahkemeler'in kapatılması sonrası Ankara Cumhuriyet Başavcılığı yeni iş bölümünü yaptı.

Terör ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yeni iş bölümü yaptı.

Yapılan yeni iş bölümünde bir çok kritik soruşturmanın yanı sıra 28 Şubat ve Kozmik Oda soruşturmalarını açan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tenzili rütbeye uğradı. Bilgili’nin yeni görev yeri Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu oldu. Kaldırılan TMK savcılığının başına ise Deniz Feneri Soruşturmasında el çektirilen savcıların yerine gelen “örgüt yok”kararı veren Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı getirildi.

BÖCEK SAVCILARINA NE OLDU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yeni iş bölümünü yaptı. Buna göre, Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmayı sürdüren savcılardan Hüseyin Şahin yeni kurulan büroda kendine yer bulmadı. Hüseyin Şahin Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosunda görevlendirildi. Ancak diğer iki savcı Sadık Bayındır ve Durak Çetin TMK Başsavcıvekilliği yerine kurulan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosuna atandı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunun başına ise eski savcıların yerine görev gelen ve Deniz Feneri Soruşturmasında “örgüt yok” kararı veren Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı atandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosuna atanan savcıların isimleri şöyle:

Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun, Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin.