250 bin Kişinin Yaşadığı Halep'te 30 Doktor Kaldı

250 bin Kişinin Yaşadığı Halep'te 30 Doktor Kaldı

Son bir haftadır Rusya ve Suriye ordusunun hava saldırıları düzenlediği Halep'te sadece 30 doktor kaldı. Kuşatma bölgesinde en az 250 bin kişi yaşamaya devam ediyor.

Rus ve Suriye ordusunun yoğun hava saldırıları altında kalan Halep'teki hastanelerde sadece 30 doktor kaldı. 250 bin kişinin yaşadığı şehirde büyük krizler yaşanmaya devam ediyor.
ABC News'in haberine göre, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki insani yardım koordinatörü Jan Egeland, en az 250 bin kişinin yaşadığı Halep'te 30 doktor kaldığını duyurdu. Jan Egeland "Halep'teki dramatik durum, hem hükümetin kontrol ettiği şehrin batı bölgelerinde hem de muhalifler kontrol ettiği bölgelerde devam ediyor" ifadelerine yer verdi.
"İNSANİ YARDIMLARDA ACİL DAVRANILMALI"
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, Suriye'nin Halep kentinin doğusunda durumun kritik olduğunu belirterek, "İnsani yardımlar aciliyet gerektiriyor. Muhakkak ki yecekleri de bitmek üzere." dedi.
BM Cenevre Ofisinde basın toplantısı düzenleyen Eliasson, Halep'in farklı kesimlerinde çatışmaların devam ettiğini söyledi.
Suriye'de son günlerde Halep'te 3, İdlib'de de 2 olmak üzere 5 hastanenin vurulmasıyla şok olduklarına dikkati çeken Eliasson, ülkedeki durumu çok sıkıntılı ve ciddi olarak niteledi.