22 PKK Hedefi Vuruldu

22 PKK Hedefi Vuruldu

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 22 Ağustos'ta Tunceli'deki bölücü terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu 22 noktaya hava harekatı gerçekleştirdi.

Kandil ve civarındaki kamplara 22 Temmuz'da düzenlenen hava operasyonları sonrasında İran'a kaçan PKK terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan'ın ardından Cemil Bayık'ın da son operasyonların ardından İran'a kaçtığı öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 22 Ağustos'ta, 03.00-04.30 saatleri arasında Tunceli'de bulunan bölücüterör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu 22 noktaya hava harekatı gerçekleştirdi.

Terör örgütü PKK'nın yaz mevsiminde kullandığı değerlendirilen 14 değişik yerdeki barınma noktası tamamen imha edildi. 

PKK tarafından hava hedeflerine karşı kullanılmak maksadıyla hazırlanan 4 ağır makineli tüfek (doçka) ve 2 makineli tüfek mevzisi ile 2 Zağros keskin nişancı mevzisi de kullanılamaz hale getirildi. 

Örgüt büyük darbe aldı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın, Tunceli'deki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlediği harekat sonucu teröristlerin örgütten kaçtığı ve örgütün büyük darbe aldığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 22 Ağustos'ta gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda sözde "Batı İl Merkez Gücü"nde faaliyet gösteren 5 teröristin PKK terör örgütünden kaçtığı, bunlardan ikisinin Kandil ve civarında hava bombardımanlarından kaçarak Türkiye'ye gelen teröristler olduğu belirlendi. Gelecek günlerde de örgütten kaçan terörist sayısında artış olabileceği ifade edildi.  

PKK'lıların ifadesindeki ortak yönler

Teslim olan terör örgütü PKK üyelerinin verdikleri ifadelerde bazı ortak noktaların öne çıktığı bildirildi. Teröristler sorgularında "Biz burada kurbanlık gibi beklerken, bize kolay zamanda komutanlık yapan, ayaklarını yıkatan, tırnaklarını kestiren, köleleri gibi davranan komutanlar nerede? Nereye kaçtılar? Yerlerinden bile haberimiz yok" ifadesini kullandı.

Terör örgütü mensuplarının, "örgütün 22 Temmuz'da başlayan hava harekatları neticesinde tarihindeki en büyük darbeyi yediği ve bunun çok kısa sürede ve çok yıkıcı olmasının morallerini alt üst ettiği" yönündeki ifadeleri dikkati çekti.

İlk fırsatta teslim olacaklar

İfadelerde, çok sayıda teröristin kaçarak teslim olduğu, kaçmayı başaramayanların ise terör örgütünün Kuzey Irak'ta hakim olmadığı bölgelerde saklandığı, ilk fırsatta teslim olacakları bilgisine yer verildi.

Teröristler, hava harekatları nedeniyle PKK'nın örgüte eleman bulmakta çok zorlandığını kaydetti. Teröristler, terör örgütünün çocukları kaçırarak veya ailelerine yüksek meblağlar vererek çocuk terörist devşirdiğini ama bunları da etkin olarak kullanamadığını ifade etti.  PKK mensupları verdikleri ifadelerinde, son yapılan operasyonlarda özellikleKandil ve civar kamplarda bu çocuklardan bir kısmının öldüğünü belirtti.

Cesetler oldukları yerde bırakıldı

Kandil ve Harkuk'ta ölen teröristlerin, yeni bir hava harekatı olacağı korkusundan dolayı oldukları yerde bırakıldığını ifade eden terör örgütü üyeleri, cesetlerin çürüdüğünü anlattı. 

Teröristler, telsiz kestirmelerinde PKK üst yönetiminin, imha edilen PKK noktalarına yakın yerlerin teröristlerce kesinlikle kullanılmaması yönünde talimat verdiğini belirtti. 

Ayrıca, telsiz konuşmalarında 22 Temmuz'dan bu yana TSK'nın yaptığı hava operasyonları sonucu etkisiz hale getirilenlerin sayısına ilişkin bilgiler de yer aldı. Yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde belirlenen örgütün hedeflerine yönelik yapılan operasyonlarda binin üzerinde teröristin hayatını kaybettiği konuşmalara yansıdı. 

PKK'lılar, geçen günlerde Zargeli barınma alanına gerçekleştirilen hava operasyonunda örgüte ait milyonlarca dolar değerindeki uyuşturucunun ve yüksek miktardaki dövizin imha edilmesi sonucunda, olaydan sorumlu tutulan 10 kişinin infaz edildiğini de anlattı. İnfazı gerçekleştirenler hakkında örgütün üst yönetimi tarafından soruşturma açıldığını aktaran PKK'lılar, örgütün eleman kaybetmek istemediğini, bu nedenle çok ağır suçlarda bile infazların uygulanmaması yönünde talimat aldıklarını ifade etti.