2.Operasyon'a El-Kaide Kılıfı mı Uydurulacaktı ?

2.Operasyon'a El-Kaide Kılıfı mı Uydurulacaktı ?

Yolsuzluk ve Rüşvet iddialarıyla yapılan uluslararası operasyonda 2.dalga söylentileri...

Varlığından öğle saatlerinden itibaren haberdar olunan 2. dalga operasyonlar gerçekleşmedi. Söz konusu soruşturmanın başında Ergenekon dosyasını da götüren Savcı Muammer Akkaş var. Öğrenildiğine göre soruşturmada en kritik dönemeç, tanınmış isimlere yönelik Gözaltı ve Arama kararlarının alınmasıyla dönüldü.

GÖZALTI KARARLARI ÜZERİNE SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Altında 2 no lu Özgürlük Hakimi Zeki Karaçöl'ün imzasının bulunduğu "gözaltı kararları" nın alınmasının ardından savcılık harekete geçti. İstanbul Emniyeti'ne karar doğrultusunda talimat gönderdi. Ancak İstanbul Emniyeti bu doğrultuda harekete geçmedi. 

Bunun üzerine Emniyet'le Savcılık arasında gün boyu süren ve devam eden kriz ortaya çıktı. Kriz zaman zaman yeni taraflar ortaya çıkardı. Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan hedefinde soruşturmayı yürütenlerin olduğu anlaşılan resmi açıklama bile geldi. 

Doğan Haber ajansının iddiası ise hayli ilginçdi.

DHA'nın haberinde "Adliye ve güvenlik kaynaklarından sızan bilgilere göre söz konusu gözaltı kararı çok sayıda tanınmış ismi kapsıyor. Ancak soruşturmada öyle bir isim geçiyor ki, bu şaşırtıcı. Bu isim El Kaide Finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı. Usame Kutup adli bir Suudi Arabistanlı'nın adının da El Kadı'yla birlikte dosyada geçtiği belirtiliyor" ifadeleri kullanıldı...