2 köy tamamen haritadan silindi

2 köy tamamen haritadan silindi

ÇİN, Doğu Türkistan'da vahşi bir katliama imza atıyor. Ramazan ayında orucu yasaklayan Çin, hava ve kara operasyonu ile 2 köyü haritadan sildi. Tüm iletişimi kestiği için kaç kişinin öldüğü tam olarak bilinmiyor. Gelen rakamlar 500 ile 2 bin arasında deği

Doğu Türkistan'da Çin dünyanın gözünden gizleyerek son 20 yılın en büyük katliamını yapıyor. Bayramın birinci günü Yarkent bölgesinde başörtülü kadınlara yapılan saldırı sonrası büyüyen protestolara silah kullanarak cevap veren Çin güçleri katliama imza atıyor.

Bölgeden gelen son haber Yarkent İlçesine bağlı Alışkı ve Handi köylerinin basıldığı yönünde. Önce hava saldırısı ile köyleri haritadan silen Çin askerleri, dün sabah da tanklarla köylere girdiler. Adeta soykırım yapan Çin askerlerinin çok sayıda kişiyi öldürdüğü haber veriliyor. Şu anda rakam tam olarak bilinmezken ölü sayısının 2 bini bulduğu iddiaları var. 

TÜM İLETİŞİM KESEN ÇİN KATLEDİYOR

Yarkent ilçesinde internet ve tüm iletişim bağlantısı kesilmiş durumda. Yollara barikatlar kuran Çin, dışarı kimsenin çıkmasına ve dışarıdan kimsenin bölgeye girmesine izin vermiyor. Yerli halkın sokağa çıkması yasaklanırken evleri tek tek basan Çin askeri tutuklamalar yapıyor. Ramazan Bayramı ile başlayan katliamda şu ana kadar kaç Türkün katledildiği tam olarak bilinmiyor. 

2 KÖY TAMAMEN HARİTADAN SİLİNDİ

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk Çin'in yarattığı vahşet sonucu 2 köyün haritadan silindiğini açıkladı. Uygurtürk şunları anlattı;

- "Ramazan Bayramı'nın birinci günü Doğu Türkistan'ın Kaşgar iline bağlı Yarkent ilçesinde başörtülü kadınları taciz eden Çin askerlerine karşı gelen Uygur Türklerine ateş açılmasıyla meydana gelen olaylarda, Çin askerleri bölgede katliam yapmıştır. İki köy haritadan silinirken, 500'e yakın Uygur Türkü öldürülmüştür."