2 Dava Birleşti

2 Dava Birleşti

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin dava ile Selam Tevhid davasının birleştirilmesine karar verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) “Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik açılan dava dosyası, Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulması olayına ilişkin Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki dosyayla birleştirildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince, sanık yakınlarına ve izleyicilere kapalı yapılan davada, 10 bin 529 sayfalık iddianamenin okunmasına başlandı.
POLİS TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme, iddianamenin 390. sayfasına gelince okunmasına ara verdi. Mahkeme, talepleri alarak karara bağladı. Buna göre, Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin yargılanan 23'ü tutuklu olan asker sanıklar hakkındaki dosya, aynı konuya ilişkin Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen ve gizlilik kararı verilen dava ile şahsi ve hukuki irtibat nedeniyle birleştirildi. Bu sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme, tutuklu polis memuru Yunus Emre Uzunoğlu'nun tahliyesine karar verdi.
GÜLEN İÇİN TALİMAT
Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkındaki gıyabi tutukluluk kararının devamına karar veren heyet, yurt dışındaki adresi avukatı aracılığıyla bildirilen Gülen'in istinabe yoluyla savunmasının alınması için talimat yazılmasını kararlaştırdı. Davada, firari sanıklar Gülen, Uslu ile eski emniyet müdürleri Atayün ve Köse'nin de aralarında bulunduğu 122 sanık yer alıyor.