"2 Bombayla yerle bir olur” sözüne tepki

"2 Bombayla yerle bir olur” sözüne tepki

İran Dışişleri Bakanı Zarif'in söylediği “İran’ın askeri gücü Amerika’nın 2 bombasıyla yerle bir olur” sözüne bir tepki de askeri kanattan geldi.

İran’ın askeri gücünü en iyi bilen İran Devrim Muhafızları Ordusu genel komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İmam Sadık Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Zarif'in sözlerini isim vermeden şöyle eleştirdi:

“Bu sözü söyleyen kimseler askeri tecrübeye sahip değiller ve bu söz kesinlikle doğru değil.

Düşman bugün bize bütün gücüyle saldırsa dahi, füzelerimizin yalnızca %20’sini yok edebilir. Ayrıca ordumuzun gücü yalnızca füzelerimiz değil. Bunlar yalnızca stratejik gücümüz.

Füzelerimiz şu an İsrail’i ulaşacak güçtedir ve bu gücü arttırabiliriz. Ancak rehberimizin (Ayetullah Hamaney) emriyle bu gücü şimdilik arttırmıyoruz. Ülkemizde yaşayan bazılarının bu gücümüzü bilmemeleri gerçekten şaşılacak şey. Çünkü düşman bizim gücümüzü çok daha iyi biliyor.”

Cafer bazı öğrencilerin :

“Askeri çevrelerin siyasete müdahaleye dair iddialar var. Bu konuda ne diyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“İslam Devrimi Muhafızlar Ordusunun savunması gereken “İslam inkılabına” en büyük tehdit siyasi kanattan  gelmektedir ve ordumuz bu tehditler karşısında sessiz kalamaz. Ordunun siyasi davranışlarını kendilerine rakip görenler, bizim asker olduğumuzu ve siyasetten uzak durmamız gerektiğini savunuyorlar. Ama bizim onlarla bir işimiz yok ve yalnızca vazifemizi yaparız!”

“Batı İran ordusunun füze gücünü azaltmalarını isterse kabul eder misiniz?” sorusuna Caferi, asla, diye yanıt verdi:

Caferi “Yapılan müzakereler düşmanların İran’a karşı tehditlerini azaltır mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Böyle düşünen kimse çok çiğ düşünmüştür. Onlar İslam İnkılabını kendilerine düşman olarak görüyorlar ve bu konu Amerika’nın temel yapısı değişmedikçe hallolmaz.

İran’ın nükleer konusu bir bahanedir. Cenevre’de 5+1 ülkeleri ile yapılan müzakerelerde en yüksek tavizleri verip en düşük karşılığı aldık. Bizim düşmanla olan sorunlarımız aynı şekliyle devam ediyor.

İslam İnkılabı Muhafızları Ordusunun ve Besicin(gönüllü halk güçlerinin) ortak hedefi İslam inkılabını ve getirilerini korumaktır.

Rehberimizin değişiyle İslam inkılabının 5 merhalesi vardır ve biz üçüncü merhalede ya takıldık ya da çok yavaş ilerliyoruz. Üçüncü basamak, ülke düzenindeki bütün kuruluşların devrimcileşmesidir.”