2 bin Arakanlı Müslüman Kurtarılmayı  Bekliyor

2 bin Arakanlı Müslüman Kurtarılmayı Bekliyor

Güney Asya'da ortaya çıkan göçmen krizinde bugüne kadar açık denizde insan kaçakçılarının terk ettiği teknelerden kurtarılan göçmen sayısı 4 bine yaklaştı.

Ay başında Tayland'ın güneyinde bulunan ormanlık bir alanda, gizli bir kampta 32 Arakanlı Müslümanın toprağa gömülü cesetlerinin bulunması ve 10 Mayıs'ta Myanmar'dan kaçan Rohingyaları taşıyan teknelerin Endonezya'nın batı kıyılarına sürüklenmesiyle ortaya çıkan göçmen krizinde, Güneydoğu Asya'da denizde terk edilen göçmenlerin tamamı henüz kurtulmuş değil.

Yetkililer, şu anda Endonezya'nın teknelerden kurtarılan ve çoğunluğunu Arakanlı Müslümanların oluşturduğu bin 700 göçmene ev sahipliği yaptığını, Tayland ve Malezya'da da iki binden fazla göçmenin karaya çıktığını belirtiyorlar. Son olarak kriz nedeniyle uluslararası toplumun yoğun baskısına maruz kalan Myanmar dün Bengal Körfezi'nde insan kaçakçılarının terk ettiği teknelerde bulunan 200'den fazla göçmeni kurtardığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, göçmen krizi konusunda yaptığı açıklamada, Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman (Rohingyalar) ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu bildirdi.

AA