18 Tekfirci  Öldü

18 Tekfirci Öldü

Irak’ın El-Enbar ilinde 18 IŞİD militanı öldürüldü.

rak’ın El-Enbar ilinde güvenlik güçleri ile terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları arasında çıkan çatışmalarda 22 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklama yapan Enbar operasyonlar komutanı Korgeneral Reşid Felih, Enbar’a bağlı el-Felluce ilçesinin doğu ve kuzeyinde ordu birlikleri ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda 18 militanın öldürüldüğünü, 11 militanın yaralandığını ve IŞİD'e ait 5 aracın yakıldığını belirtti. Felih, çatışmada 3 askerin de yaralandığını ifade etti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Er-Ramadi kentinde IŞİD üyeleri, polis ve Sahve güçlerine ait kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 4 polis öldürüldü, 3 Sahve mensubu yaralandı. Olayın ardından yaralıların hastaneye kaldırıldığı kaydedilirken, saldırganların kaçtığı öğrenildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD’in başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.