17 Filistinli Tedavi İçin Gazze'den Türkiye'ye Getirildi

17 Filistinli Tedavi İçin Gazze'den Türkiye'ye Getirildi

17 Filistinli Tedavi İçin Gazze'den Türkiye'ye Getirildi

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne açtığı ve 51 gün süren savaş sırasında işgal ordusu saldırılarıyla yaralanan 6'sı çocuk 17 Filistinli tedavilerinin yapılması için Türkiye'ye getirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırılarda yaralanan 6'sı çocuk 17 Filistinliyi ve refakatçilerini taşıyan uçağın, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayı'nın gayretleriyle yapılan operasyon sonrası Türkiye'ye ulaştığı bildirildi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'deki hastanelerde tedavi edilmek üzere Gazze'den alınan yaralılar, önce ambulanslarla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na getirildi. Aralıklarla havalimanına getirilen yaralıların buradaki ilk müdahaleleri Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibince (UMKE) yapıldı. 6'sı çocuk 17 yaralı ile refakatçileri, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı'na ait C-130 tipi özel donanımlı uçağa alındı. AFAD'ın, Türkiye ile Gazze arasında insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridorundan yaralıları getirmek üzere Tel Aviv Ben Gorion Havaalanından kalkan uçak, 23 Eylül 2014 gecesi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı. Filistinli yaralılar, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından İzmir'de bulunan hastanelerde tedavi altına alınacak. Gazze'ye yardım edilmesi ve 200 yaralı Filistinli'nin tedavilerine Türkiye'de devam ettirilmesi için AFAD, Gazze'ye bir insani yardım hava koridoru açmış ve yardımlar ile transferlerin devamlılığını sağlamak için bir insani hava köprüsü kurmuştu. Bugüne kadar Gazze'den 102 yaralı ve 90 refakatçisi, AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayı'nın gayretleriyle sürdürülen operasyonlar sayesinde Türkiye'ye getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'na ait C-130 tipi özel donanımlı bir uçak, Gazze'deki saldırılarda yaralanan Filistinlileri İsrail'den transfer etmek üzere sabah saatlerinde ülkemizden havalandı. Daha önce tedavi amacıyla ülkemize getirilen ve tedavileri tamamlanan 7 Filistinli ve refakatçileri de aynı uçakla ülkelerine geri döndü."

fiem