17 Filistinli Mülteci Şehid Oldu

17 Filistinli Mülteci Şehid Oldu

HAMAS'a yakın Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Suriye Filistinlileri İçin Çalışma Grubu izleme ve belgelendirme ekibi

HAMAS'a yakın Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Suriye Filistinlileri İçin Çalışma Grubu izleme ve belgelendirme ekibi, 2016'nın başından bu yana Suriye rejimi zindanlarında 17 Filistinli mültecinin işkence altında hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Çalışma Grubu'nun yayınladığı raporda, Suriye rejimi zindanlarında Ocak ayında 4 Filistinli mültecinin ve Şubat ayında da yine 4 Filistinli mültecinin işkence altında hayatını kaybettiği bildirildi.

Raporda ayrıca, Mart ayında Filistinli iki mültecinin, Nisan ayında bir mültecinin, Mayıs ayında iki mültecinin ve Haziran ayında da şu ana kadar 4 Filistinli mültecinin Suriye rejimi zindanlarında işkence altında can verdiği belirtildi.

Baas rejim güçleri, serbest bırakılmaları için yapılan tüm çağrılara kulak tıkayarak, zindanlarda tuttuğu 1077 Filistinli mültecinin akıbeti hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Uluslararası Af Örgütü'nün raporlarına göre Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaklaşık 530 bin Filistinli mülteci yaşıyor.