'17 Aralık'ın savcılarından suç duyurusu

'17 Aralık'ın savcılarından suç duyurusu

İstanbul’da 17 Aralık’ta başlayan operasyonunun akabinde sert eleştirilere hedef olan başsavcı vekilleri ve savcılar harekete geçti.

İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonuyla ilgili olarak haklarında çeşitli iddialar ortaya atılan soruşturmanın savcıları suç duyurusunda bulundu.
 
T24'ün haberine göre günlerdir aleyhlerinde çıkan haberlere sessiz kalan savcılar, Fikret Seçen, Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, iftira ve hakarete uğradıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
 
Dört savcı aynı zamanda Akşam Gazetesinde yer alan "Derin operasyonun özel teşkilatı"  başlıklı haberle ilgili gazeteye tekzip metni yolladı.
 
Savcılar, yaptıkları suç duyurusu dilekçesinde "Bilinçli olarak haklarında bir karalama kampanyasının başlatıldığını, yapılan haberler ile belirli güçlerin odağı haline getirildiklerini, hedef gösterildiklerini" ifade etti.
 
Dilekçede, haklarında çıkan haber ve yorumları da ilişkin de "ispatı olmayan  ve olması dahi mümkün bulunmayan, tamamen asılsız, kamuoyunda küçük düşürme maksadını taşımaktadır" denildi.
 
Dilekçede ayrıca "bu pervasızlıklı göstermektedir ki bundan sonrada hedef gösterilmeye devam edileceğiz ve bu karalama kampanyası asılsız iftira ve hakaretlerle suç işlemeye devam edecekleri anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı."