17 Aralık darbe girişimi film oluyor!

17 Aralık darbe girişimi film oluyor!

Paralel yapının 17 Aralık darbe girişimini konu alan ‘Kod Adı K.O.Z’ adlı filmin basın toplantısı Ritz Carlton Otel’de gerçekleşti.

 Toplantıya, filmde dönemin Başbakanı Erdoğan’ı oynayan Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel ve Günay Musayeva katıldı. Filmin politik-gerilim türünde olduğunu belirten yapımcı Uğur Yalçınkaya, “Bu film devletin içine parazit gibi yerleşmiş 40 yıllık mikropların ifşasıdır” dedi.

“Bu hükümet filmidir yorumları beni gerçekten üzmüştür” diyen Yalçınkaya “Ne devletin ne hükümetin delikli bir kuruşu yoktur. Kültür Bakanlığı’ndan bile bütçe istememiş filmdir. Hükümetten destek aldığımızı ispat eden olursa sözümü yer, filmi çekmeyeceğime söz veririm” diye konuştu.

Erdoğan’la görüşmediklerini de ifade eden Yalçınkaya, “Paralel yapıdan tehditler aldınız mı?” sorusuna “Bir yıllık yolculukta yaşadığım şeyler var, bunları anlatsam 2 gün yerimizden kalkamayız” cevabını verdi. Erdoğan’ı oynayan Orhan Kılıç, “12 yıldır gündem olan bir insan, bir star var. İcraatlarını biliyoruz, karakteriyle alakalı iyi bir gözlemciyim. Bu rolü oynamaktan şeref duyuyorum” dedi. K.O.Z’un açılımının Erdoğan’ın bir sözü olduğu ve bunu bilenler için özel gala yapılacağı belirtildi.