"17 Aralık Açık Bir Darbedir"

"17 Aralık Açık Bir Darbedir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, hükümete açıkça darbe yapıldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Seçimlere ramak kala 17 Aralık'ta bir darbegirişimi oldu. Eskiden darbe deyince silah aklagelirdi, asker gelirdi. Şimdi ne darbesi bu, yargı darbesi. Birkaç polis, hakim ve savcı, koskoca cumhuriyet hükumetini yıkmak istedi" dedi.

İki yerel seçimden de birinci parti olarak çıktıklarını vurgulayan Kapusuz, şunları kaydetti:

"İki referandum yaptık, ikisinde de bu millet bize güvendi. Büyük destekler verdi. Türkiye'deki bu başarı ve gelişme birilerini rahatsız etti. Hükümete geldiğimiz ilk günden beri darbeler, suikastler, parti kapatmalar gibi bütün zorluklar önümüze getirildi. Bu engelleri birbir aştık. Seçimlere ramak kala 17 Aralık'ta bir darbe girişimi oldu. Eskiden darbe deyince silah akla gelirdi, asker gelirdi. Şimdi ne darbesi bu, yargı darbesi... Birkaç polis, hakim ve savcı, koskoca cumhuriyet hükümetini yıkmak istedi. Darbeyle kapatmayla tehditle ve şantajla başaramadılar. Başaramadıklarını hukuk darbesiyle başaracaklarını sandılar."

BU SEÇİM MİLLİ MÜCADELE

Kapusuz, yasaklar, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceklerini ilan ettiklerini vurgulayarak, "En hassas olunan bu konuda güya bizim zafiyetimiz varmış gibi düzmece bir tezgahla tuzak kurdular. Bu tuzağın sahibi içeride değil, içeride piyonları var. Bu tuzağın sahibi dışarıdadır. Bu seçim milli mücadeleye benzetilebilir, 30 Mart, Türkiye'nin geleceğinin seçimi olduğu ilan edilebilir. 'Küresel güçlerin oyunu mu, Türkiye'nin geleceği mi', işte seçimin adı budur" diye konuştu.

Seçimlerin sadece belediye başkanlığı seçimi değil, aynı zamanda milletin ve devletin geleceğinin seçimleri olduğunu anlatan Kapusuz, şöyle devam etti:

ERBAKAN'A ÖZAL'A DA AYNISI YAPILDI

"Onun için Başbakanımızın mitinglerini görüyorsunuz, emin olun bir çoğunda bulunduğum için gözlerimle şahidim, insanlar su gibi akıyor. Bu milleti siz cahil görebilirsiniz, 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adam' ve 'gerici' de diyebilirsiniz ama bu milletin öyle bir imanı var ki sizin kurduğunuz tuzağı ve yapmak istediğiniz oyunu bozar. Menderes'i yedirdi bu millet maalesef. Rahmetli Turgut Özal'a tuzaklar kuruldu, Erbakan için neler yapıldığını biliyorsunuz. Kim ki bu millete hizmet ediyor, bakıyorsunuz, ya içeriden ya dışarıdan bir musibetle karşı karşıya kalıyorsunuz. İşte diyorum ki Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmemek lazım. AK Parti'yi, bu milletin hizmet partisini başı öne eğik hale getirmemek lazım."

İHANET EDENLER HESAP VERECEK

Kapusuz, hizmet edenle ihanet edeni halkın ayırt edeceğinden en ufak bir şüphesi olmadığını belirterek, "Hizmet edenlere sahip çıkacağınıza inanıyorum. Diğer partili vatandaşlara da sesleniyorum, oyunuzu Türkiye'nin geleceğine verin. Gerekirse ödünç oy verin. Çünkü, Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenlere 30 Mart bir ders olması lazım. Sandıktan öyle bir ses çıksın ki Amerikası, batısı, Avrupası bu sesten doğru cevabı alabilsin" dedi.

Kapusuz, daha sonra AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'le Çankırı Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikasında incelemelerde bulundu.