150 İsrail Şirketi Fas’ta Yatırıma Hazırlanıyor

150 İsrail Şirketi Fas’ta Yatırıma Hazırlanıyor

Irkçı İsrail rejimine ait 150 şirketin Fas’ta eczacılık ve kozmetik alanında yatırım yapacağı açıklandı.

Lübnan merkezli el-Meyadin televizyonunun haberine göre Fas Parlamento Müşaviri Arabi el-Mahraşi’nin 15 İsrail şirketinin Fas’ta kozmetik ve eczacılık alanında yatırım yapmak istediğini açıkladı.

Fas Parlamento Müşaviri Arabi el-Mahraşi, ırkçı İsrail rejimine ait şirketlerin Marakeş’in kuzeyindeki kenevir bölgesinde yatırım yapmak istediğini söyledi.

Fas’ın Hespress gazetesi de konuyla ilgili haberinde İsrail şirketlerinin yatırımının kenevir bölgesiyle ilgili yasa tasarısının kabul edilmesinden sonra gerçekleşeceğini yazdı.

Fas Parlamento Müşaviri Arabi el-Mahraşi, “Kenevir ekiminin yasal hale gelmesi ve bunun kullanımının sadece tıp alanıyla sınırlandırılması, kuzey bölgelerine büyük ekonomik yararlar sağlayacak ve ailelerin toplumsal gerçekliğini değiştirecek” dedi.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’un Filistinlilerin tehcir edilmesi ve tüm tarihsel Filistin topraklarının ırkçı İsrail rejiminin egemenliğine bırakılmasını öngören ‘Yüzyılın Anlaşması’ adlı planını açıklamasından sonra Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas İsrail rejimiyle ilişkilerini normalleştirmişti.

Fas, ırkçı İsrail rejimiyle 10 Aralık 2020’de ilişkilerini normalleştirdiğini açıkladıktan sonra İsrail rejimiyle çok sayıda ticari anlaşma yaptı.

Filistinli direniş grupları Yüzyılın Anlaşması planı çerçevesinde ırkçı İsrail rejimiyle normalleşme anlaşması yapılmasına şiddetle tepki gösterirken Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, geçtiğimiz hafta iktidardaki İhvancı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin davetlisi olarak Fas’a gitmişti.