15 Temmuz’daki Darbe Girişimi,Nereden Koşup Geldi?

15 Temmuz’daki Darbe Girişimi,Nereden Koşup Geldi?

Yeni Şafak Yazarı Tamer Korkmaz, NATO'nun kuruluş aşamasında üye ülkelerin sivil kadrolar aracılığıyla ...

YeniŞafak Yazarı Tamer Korkmaz, NATO'nun kuruluş aşamasında üye ülkelerin sivil kadrolar aracılığıyla “komünizmle mücadele edecek bir ulusal güvenlik otoritesi kurması”nın şart koşulduğunu belirterek,  Türkiye'nin bu şartı 1963'te Fethullah Gülen aracılığıyla yerine getirdiğini yazdı.

Korkmaz'ın "15 Temmuz'daki darbe girişimi nereden koşup geldi?" başlıklı yazısı şöyle:

NATO'nun kurulmasına daha iki yıl vardı: Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Başbakan Recep Peker'di. 11 Mart 1947'de Türkiye Milletlerarası Para Fonu'na (IMF) katıldı. Bir gün sonra, ABD Başkanı Harry Truman “Kızıl Ordu tehdidini” gerekçe göstererek “Türkiye ile Yunanistan'a askeri ve ekonomik yardım sağlamak için” Kongre'den yetki talebinde bulundu.

22 Nisan 1947'de Türkiye'ye yapılacak 100 milyon dolarlık yardım Amerikan Senatosu'nda onaylandı. Tam bir ay sonra, Başkan Truman Türkiye'ye yapılacak yardımı imzaladı. Yardımı, ABD Dışişleri Bakanı Marshall'ın kontrol edeceği açıklandı. 1 Eylül 1947 tarihinde; TBMM, Amerikan Yardımı Antlaşması'nı kabul etti.

*

CIA'in kurucularından olan George Kennan, Amerikan Kurulu Düzeni'nin “dublajcısı” marifetiyle sahnedeydi. Marshall Planı'nın mimarıydı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Siyaset Planlama Müdürü idi!

1947'de İtalya'ya doğrudan bir askeri müdahaleyi savunuyordu. Ona göre, İtalya komünistlerin desteklediği bir iç savaşa sürüklenmek üzereydi! Kennan bu sözleri sarf ettiğinde; İtalyan Komünist Partisi ile koalisyon kurmak isteyen Aldo Moro'nun “Gladyo'nun kontra örgütü olan” Kızıl Tugaylar tarafından öldürülmesine daha otuz yılı aşkın bir zaman vardı!

Kennan, Temmuz 1947'de Foreign Affairs dergisinde yayınlanan imzasız makalesinde “Sovyetler'in yayılmacı politikasının uzun dönemli ve uyanık bir politika ile çevrelenerek denetim altına alınmasını” önerdi!

Bu politikanın bir parçası olarak da “siyasi savaşın ve propaganda tekniklerinin azami seviyede geliştirilmesinin gerektiğini savunuyordu…

George Kennan, 1947'nin Aralık ayına girildiğinde “Ulusal Savaş Koleji”nde yaptığı konuşmada “Sovyetler Birliği'ne (komünizme) karşı, ABD'nin kendi amaçlarını hayata geçirebilmek için mutlaka gizli savaş dönemini kucaklamasından söz ediyordu!

*

19 Aralık 1947'de; ABD Başkanı Harry Truman'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nin çıkardığı bir kararname ile (NSC-4A) George Kennan'ın siyasi felsefesi “yetkiye” kavuşmuş oldu!

Frances Stonor Saunders'ın “Parayı Verdi Düdüğü Çaldı” adlı kitabında; işbu kararname ile alakalı çarpıcı detaylara yer verilmiştir. (İmge Kitabevi, Sayfa: 57-58)

Kararnamenin 'çok gizli' ekinde; “Merkezi İstihbarat'ın müdürüne Amerika'nın komünizme karşı politikalarını desteklemek üzere gizli psikolojik eylemlere girişmesi talimatı verildiği” yazılıydı. Bu ek; İkinci Dünya Savaşı sonrasında gizli operasyonlara izin veren ilk resmi yetki belgesidir.

1948'in Haziran ayında George Kennan'ın hazırladığı bir başka ve “daha açık” bir kararname (NSC-10/2) ise Amerikan istihbaratını ileriki on yıllardaki gizli savaşlara taşıdı!

Büyük bir gizlilikle hazırlanan bu kararnamelerde; “Amerika'nın güvenlik anlayışının sınırları, temelde ABD'nin kendi suretinde bir dünya oluşturmasını gerekli kılacak kadar” genişletilmişti!!!

(Deborah Larson, The Origins of Containment: A Psychological Explanation, New Jersey: Princeton University Press, 1985)

“Sovyetler Birliği ile onun kontrolündeki ülkelerin şeytanca bir gizli eylem programı başlattıkları” düşüncesinden hareketle hazırlanan NSC-10/2 kodlu kararname; ABD hükümetine her türlü gizli harekât izni veriyordu!

Gizli harekâtın yöntemleri de şöyle sıralanıyordu:

“Doğrudan önleyici eylemlerde bulunma; bu amaçla propaganda, ekonomik savaş, sabotaj, anti sabotaj, tahrip, tahliye gibi tedbirlere başvurmak; düşman yönetimleri devirmek; bu amaç doğrultusunda teröristlere, direniş hareketlerine, sığınmacı gruplara destek vermek!”

NSC-10/2'de şu ifadeler de yer alıyordu: “Bütün bu eylemler öyle bir şekilde planlanmalıdır ve uygulamaya konmalıdır ki; Amerikan hükümetinin bu eylemlerdeki sorumluluğunu yetkisiz kişiler açıkça göremesin; gören olursa da ABD hükümeti bunu inandırıcı bir şekilde reddedebilsin…”

Kararnamede “gizli eylem” de şöyle tanımlanıyordu: “ABD'nin dış politikası doğrultusunda hükümetleri, olayları, örgütleri ya da kişileri etkilemek üzere yapılan ama Birleşik Amerika hükümetinin ilişkisinin belli olmayacağı örtülü eylem…”

*

NATO, 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu: Kuruluş anlaşmasında gizli bir madde vardı! Bu maddeye göre; bir ulusun NATO ittifakına katılabilmesi için, evvela gizliliğin esas olduğu sivil kadrolar aracılığıyla “komünizmle mücadele edecek bir ulusal güvenlik otoritesi kurması” şart koşuluyordu!

(Arthur Rowse, Gladio: The Secret US War to Subvert Italian Democracy./ Covert Action Quarterly. No: 49, Summer 1994)

*

15 Temmuz, FETÖ/NATO/ABD/CIA'in darbe girişimidir. O gece, darbeci “Yurtta Sulh Konseyi” adına TRT'de okunan bildiride “Uluslar arası bütün anlaşmalara bağlılık” vurgusu yapılıyordu! Burada ilk akla gelen anlaşma, NATO'dur!

1963'te Erzurum'da “Komünizmle Mücadele Derneği”ni kurmuş olan Fetullah Gülen'in yönettiği FETÖ darbeyi başarsaydı; NATO-ABD, Bağımsız Müslüman Türkiye'yi işgal edecekti!