15 Temmuz Bağışları Faize Yatırılmış!

15 Temmuz Bağışları Faize Yatırılmış!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplanan 309 milyon TL bağışın akıbetine ilişkin açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz mağdurlarına yönelik toplanan paraların akıbetiyle ilgili sorusu, Meclis Genel Kurulu'nda tekrar gündem oldu. Oktay'ın açıklamaları, toplanan paranın bir süre faize bırakıldığını açığa çıkarttı. Bununla da kalmayıp, Oktay faiz gelirleriyle artan ana parayı övünerek söyledi.

15 Temmuz Bağışları Faize Mi Yatırıldı?

Gazete Duvar'ın haberine göre,  bahsi geçen süreçte toplanan 309 milyon TL'nin durumu hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yardım toplama döneminde intikal eden bağış miktarı, Ziraat Bankası'nda nemalandırılmak suretiyle toplam 338 milyon 971 bin 731 TL olarak 2 Ocak 2019 tarihi itibarıyla tek Hazine kurumlar hesabına aktarılmıştır" dedi.

Oktay ayrıca, tek Hazine hesabı uygulaması kapsamında Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı adına sermaye taahhüdü olarak Ziraat Bankası’nda açılan hesaba 10 milyon TL’nin vakıf kuruluş mal varlığı olarak bloke edildiğini de söyledi.