13 Yerleşim Yeri Tekfircilerden  Kurtarıldı

13 Yerleşim Yeri Tekfircilerden Kurtarıldı

Orduya bağlı ortak operasyonlar komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, orduya bağlı 9'uncu birliğin, Hamdaniyye kazası yakınlarındaki Keremlis beldesini DEAŞ'tan geri aldığı ve "düşmana büyük zayiat verdiği" ifade edildi.

Orduya bağlı ortak operasyonlar komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, orduya bağlı 9'uncu birliğin, Hamdaniyye kazası yakınlarındaki Keremlis beldesini DEAŞ'tan kurtarıldığı ve "düşmana büyük zayiat verdiği" ifade edildi.

Kayyara cephesinden Tuveybe, el-Hunfesan, Dur et-Take el-Harariye ve Zelhefe köylerinin Eski Kelek cephesinde ise Hazne, Hazne Tebbe, Tarb Zave, el-Muvafakiye ve Tahrava köylerinin geri alındığı belirtildi.

Federal Polis Teşkilatı birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu ise es-Sacme, Saf et-Tut ve Telul el-Mehar köyleri geri alınırken 120 kilometre karelik alan DEAŞ militanlarından temizlendi. Bugünkü operasyonlarda 157 militanın öldürüldüğü, 21 bomba yüklü aracın imha edildiği aktarıldı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonunun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu.