'128 Milyar Dolar Tartışması Seçmene Soruldu

'128 Milyar Dolar Tartışması Seçmene Soruldu

Pazar ve kamuoyu araştırmaları yapan Aksoy Araştırma, “Türkiye Gündemi Nisan Ayı 3. Hafta Araştırması”nın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan araştırmada vatandaşlara, “128 milyar dolar nerede?” pankartlarının parti binaları ve reklam panolarına asılmasının ardından “cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle toplatılması hatırlatılarak, “Toplatılan bu afişlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi sizin görüşünüzü daha çok yansıtmaktadır?” sorusu soruldu.

ANKET SONUÇLARI: MHP VE AK PARTİ SEÇMENİ 128 MİLYAR DOLARA NE DİYOR?

Soruları cevaplayan vatandaşların yüzde %66,7’si “128 Milyar dolar nerede?” afişlerinin cumhurbaşkanına hakaret içermediğini söylerken, %33,7’si cumhurbaşkanına karşı hakaret içerdiğini düşündüğünü beyan etti.

YÜZDE 51,8: '128 MİLYAR DOLARA NEREDE?' AFİŞİ HAKARET DEĞİL

Araştırmada en çok dikkat çeken detay ise, Cumhur İttifakı'nın bir bileşeni olan Milliyetçi Hareket Partisi seçmeninin yüzde 51,8’inin “128 Milyar dolar nerede?” afişlerinin Cumhurbaşkanı’na karşı hakaret içermediğini belirtmesi oldu. Aynı soruya AK Parti seçmeninin yüzde 62’si “hakaret içermektedir” derken yüzde 38’i ise hakaret içermemektedir cevabını verdi.

Millet İttifakı'nda ise CHP ve İYİ Parti seçmeni büyük çoğunlukla afişlerin Cumhurbaşkanı’na hakaret içermediği görüşünü paylaştı.

CHP seçmeninin %94,7’si 'afişler hakaret içermemektedir' derken, İYİ Parti seçmeninin %92’si afişlerin hakaret içermediğini belirtti.