125 Milletvekili Bylock Kullanıyor İddiası

125 Milletvekili Bylock Kullanıyor İddiası

ByLock programını 125 milletvekilinin kullandığı ileri sürüldü. Aydınlık’ın iddiasına göre, telefonunda ByLock çıkan milletvekilleri arasında ilk sırayı 82 milletvekili ile AKP aldı. Haberde yer alan iddiaya göre, geriye kalan 43 milletvekilinin de CHP, M

ByLock programını 125 milletvekilinin kullandığı ileri sürüldü. Aydınlık’ın iddiasına göre, telefonunda ByLock çıkan milletvekilleri arasında ilk sırayı 82 milletvekili ile AKP aldı. Haberde yer alan iddiaya göre, geriye kalan 43 milletvekilinin de CHP, MHP ve HDP’li olduğu ileri sürüldü.

Haberde milletvekili listelerinin ortalıkta dolaşmaması için önlem alındığı belirtilirken, gazeteye konuştuğu belirtilen kaynaklar, “Ancak MİT ham listeyi verdi. Bu listeler de emniyet içinde birçok birime dağıtıldı. Adı listede olanlar da okudu. Bu nedenle  listelerde kimlerin olduğunu birçok kişi  biliyor. Bu milletvekillerinin tamamı FETÖ’cü müdür araştırmak lazım. Çünkü FETÖ bu sistemi daha çok AKP ile arasının bozulduğu 2014 yılından sonra kullanmaya başlamış. Bazı milletvekilleri telefonlarına bu tarihten önce  bu programı yüklemişler. Ama çoğunluğun 2014’ten sonra yüklendiği ortada” diye konuştular.

Haberde Bylock listelerine ilişkin “bazı isimlerin çıkarıldığı ve bazı eklemeler yapıldığı” iddiası da dile getirildi.